Nejste přihlášen/a.
Při denním osvětlení vozidla svítí jen předek vozidla.Musí být zapnuté celé osvětlení když je připojen vozík ,to znamená i zadní obrysová světla za nesnížené viditelnosti?
Děkuji
Ne. S vlekem nebo bez, ovládání světel je vždy stejné. Je přeci jedno jestli vzadu nesvítí vlek nebo auto. Denní svícení slouží ke zvýraznění přijíždějícího auta, tedy má význam pouze vpředu.
Můj názor je že je denní svícení naprosto zbytečné, ještě se mi nestalo, že bych viděl světla a neviděl auto. U některých dodatečně montovaných denních světel naopak mnohdy vidím auto a říkám si, že nesvítí a až když je hodně blízko, tak si všimnu, že mu tam něco mžourá. Podle mě je to horší, než kdyby nesvítil nikdo, protože takové auto mezi auty, které září se může ztartit. Nic méně předpis je předpis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.