Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda octavia 1.0tsi

Od: venaberys odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Zvažuji koupi vozu octavia 1.0tsi. Každý mne od tři válce zrazuje.
Chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s tímto vozem?
Předem díky za informace

Škoda octavia 1.0tsi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Neni se ceho bat, 100tis km by to melo vydrzet.

xenofob
hodnocení

2x

motorizace vhodna do citigo, nejede to, jel jsem sluzebni a od 3. rychlosti nahoru je to mrtrve, chtel jsem predjet dodavku a musel jsem to vytocit na trojku aby to jelo ale zastavil mne omezovač

alespon 1.2, litr nebrat

hodnocení

1x
To si musíš vybrat sám. Vyzkoušet a uvidíš. Co vyhovuje jednomu, druhý nesnáší.
Třeba já bych do toho asi nešel.

tycoon*
hodnocení

1x

Záleží na tom, co jste měl předtím za motor, co od auta očekáváte, kde s tím budete jezdit. Je to trochu jako diesel. Po nastartování jsou cítit vibrace a kvůli turbodíře se s tím hůře rozjíždí a popojíždí v nižších rychlostech. Kolem 1800 otáček naplno zabere turbo a pak už je vše OK ... zátah slušný, vibrace zmizí, spotřeba nízká.

Dejte si hlavně pozor na výbavu. Spoustě Oktávek chybí ve výbavě zadní reproduktory (vizuálně to nejde poznat) nebo multufunkční volant.

krtek*
hodnocení

1x

ani se na to nedívej...dokud v tom pojedeš sám bez zátěže a poloprázdnou nádrží...nějak to pojede...jakmile naložíš plný auto budeš rád, že to vyškrábe kopec

biban
hodnocení

0x

Není se čeho bát. Pokud nepotřebujete trhat asfalt, jděte klidně do ní.

venaberys
hodnocení

Máte vlastní zkušenost?

danys*
hodnocení

0x
Koukněte na video pana Vaculíka na YouTube, dělali rozbor celého rapida s tímto tříválcovým zázrakem po ujetí 100kkm.

nox®
hodnocení

0x

Neorientoval bych se hospodskými názory, že to nejede a vhodné maximálně do Citiga a pročetl bych si například nějaké reálné zkušenosti, recenze a případně se jel projet. Měl jsem jednou zapůjčenou Octavii 1.0 TSi a například oproti 1.2 TSi se mi zdála ještě hbitější. Je třeba počítat, že jde o základní motorizaci, kdo chce závodit nebo předjíždět rychlostí blesku, nekoupí si litr ale ereso. Spotřeba mě nijak neuchvátila, ale jezdím trochu svižněji. Při plném zatížení je to znát, ovšem to i u vyšší motorizace. I při plném zatížení po dálnici do kopce, bez problému, ale je třeba počítat s slabším rozjezdem.

ekr®
hodnocení

0x
Mam 1.0 tsi 81 kw ale ve fabii combi mam jeste jednu fabii ale kratkou s motorem 1.2 tsi 66 kw obe jedou slusne ale kdyz si muzu vybrat sahnu po te 1.2 ma sice jen 5 rychlosti, proti litwu tam mam 6. Ale je pravda ze tomu litru se do tech 1700 otacek moc nechce jer a navic ma i filtr pevnych castic v tom vidim ten hlavni problem ten motor je takovy celkove priduseny. Doufam ze to jsou stejne motory jak fabie tak oktavka, nenapsal jsi kilovaty.

jarin*
hodnocení

0x

nové bych se vůbec nebál. Mnohem hůře zkousnutelné jsou pro mě u Škody prapodivné výbavy/nevýbavy jejich vozů. Ale pokud Vám to nevadí tak proč ne. Pokud pokukujete po ojeté, tak do toho bych nešel. Zažil jsem ve více firmách jakým způsobem se jezdí s oktávkama na leasing a proto do nějaké Škoda plus, kde jsou vlastně samá krásně zajetá auta, bych nikdy nešel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]