Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto na spaní

Od: hakal odpovědí: 7 změna:
Ahoj, pracuji na živnost a většinou jezdím na několik dní pryč a přespávám někde po penzionech a tak. To bych chtěl změnit, chtěl bych nějaké auto na spaní. Chtěl jsem si koupit dodávku, ale možná by stačilo něco menšího. Stačí mi jen 2 sedačky, protože jezdím sám a ideální by byla rovná podlaha a prostor k předním sedačkám tak 2 metry. Pohon 4x4 by byl super, ale nemusí být. Stačil by nějaký kombík nebo něco jako VW Caddy? Cena tak kolem 100 tisíc. Nemá někdo nějaké tipy? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jako rodinné auto máme Hyundai SantaFe z roku 08 a to má perfektně sklopmé zadní sedadlo - složí se do roviny, takže se tam vyspím i já s více jak 2m výšky.

Jiunak s tím spaním v autě - já dělám už leta servisáka, takže jsem taky furt mimo domov, minulý zaměstnavatel taky vymýšlel ,,zefektivnění´´ stylem, že jsme měli přespávat v Jumperu. Ne že by to nešlo, ale pak zjistíte, že je daleko lepší táhnout si byť malý obytňák - měl jsem ,,ponorku´´ Wenzel - je to fajn, je si kde uvařit aspoň kafčo, u kunčoftů jsem si vymručel připojení na 230V a bylo možný topit přímotopem a pod.

Ale pak si člověk uvědomí, že je to naprd život, nejen že je člověk mimo domov, ještě žije jako na vojenským cvičení. Takže dnes si vyberu na Bookingu hotel, kde mám možnost se osprchovat, ráno snídani a pod. Prostě mám nějakou úroveň a tak nebudu žít jako napolo bezďák.

berger*
hodnocení

0x

Galaxy,Sharan,Alhambra... třeba.

gumid
hodnocení

0x

Fiat Doblo,Scudo,Ducato

VW Caddy, Caddy MAXI,Transporter T4,T5,T6

Octavia combi

Berlingo,Kangoo

- koberec,matračky,peřiny (duchny) - jinak Vás probudí zima

doplněno 27.10.19 09:59:

Opel Combo (starší corsa a novější je vpodstatě doblo)

jezevec*
hodnocení

0x

Tak hlavně si vyber auto, který nemá napevno oddělenej prostor pro řidiče a prostor pro náklad, jinak tam v zimě zdechneš. Pokud jezdíš fakt hodně, volil bych VW Transporter, je k dispozici i ve variantě 4x4, ale samozřejmě ne za kilo...
Jestli můžu radit, i když mě teď asi hodně diskutérů zatratí, za mě je super volbou Hyundai Terracan. Projede to úplně všude, ta prostupnost sněhem a terénem je až neuvěřitelná. Kromě toho je v něm po sklopení zadních sedaček tolik prostoru, že v něm můžeš uspořádat i párty před spaním. A co je nejlepší, za kilčo pořídíš už hodně pěknej kousek...

gumid

Hyundai? Raději X-Trail

jezevec*

Tak X-trail je úplně jiná velikost...

gumid

T30 a T31 se ani moc velikostně neliší. Nejedná se o Navaru či Pathfinder...ty jsou jinde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]