Nejste přihlášen/a.
Koupila jste disky s nazutýmy pneu?
Chybí závažíčka? Takže nejsou vyvážená a musí se vyvážit.
Pokud závažíčka jsou, tak jen zkontrolovat, ale závažíčka značí, že budou kola vyvážena (jen kdyby někdo ze starých disků zul pneu a nazul nové pneu a závaží nechal stará na místě- pak by to bylo nevyvážené).
Ten,kdo na nové disky nasazuje nové pneu,je povinen je i vyvážit.Pokud nejsou vyvážené,pak je to prasárna.Reklamoval bych to!
JB
Ten, kdo nasazuje nové pneu na nové disky, není povinen dělat vůbec nic. Stejně tak prodávající není povinen vyvážení zajistit a prodávat jenom vyvážená kola. A jak tazatelka píše, koupila disky s pneu, ale o tom, že už měly být vyvážené, ani zmínka. Takže co na tom reklamovat a u koho?
Nicméně souhlasím, že dělat to bez vyvážení je prasárna. Ale v pneuservisu, kam už léta chodím, mají vyvážení jako zvláštní položku, za kterou se platí. Takže kdybych vyvážení platit nechtěla, pochybuji, že by to udělali zdarma jenom proto, že nevyvažovat je prasárna.
Není žádná povinnost kola vyvažovat, ale je to v zájmu řidiče, aby jezdil bez nežádoucích vibrací kol.
Podívat se můžete,uvidět také možná něco uvidíte ale nic nepoznáte.Nepoznám pohledem ani já a už jsem přezul tisíce kol.Kde jste je přesně kupovala?Většina (všechny) prodejci co to obují snad mají i vyvažovačku
,ale jestli je to povinost jak píše jabraka to opravdu nevím.Nejlépe zavolat tam kde jste k nim přišla
Nemyslím,že je povinnost nová kola vyvážit,ale prodejce by to měl mít v morálním přístupu k zákazníkovi.Podobně,jako v novém kompu musí být v ceně i systém.
JB
Samozřejmě by se měly nechat vyvážit. Nová pneumatika má pouze vyznačeno nejtěžší místo, které by se mělo dát proti ventilku, který je zase nejtěžším místěm ráfku. Tím se sníží nevyváženost, ale vyváženo to zdaleka ještě není.
Přiznávám, že já mám zimní a letní kola, která si přehazuju sám, takže kola jsou vyvážená pouze při výměně pneumatik. To taky není dobře, ale na druhou stranu při dojíždění do práce 15km po rozbitých okreskách si myslím, že je další vyvažování zbytečné. Podvozek trpí mnohem víc stavem silnic, než nevyvážeností kol. Při ježdění po dálnici by to byla jiná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.