Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůle v poloose

Od: richarda odpovědí: 7 změna:
Zdravím pánové, prosím o radu
Po výměně silentbloků na ramenecha,stabilizátoru a čepů mi neco klepe na predni nápravě, klepe to když sundám nohu z plynu a hlavně když dojížďím na volnoběh, žádnou vůli sem nikde nenasel, jedině na poloosi, když s ni rukou jakoby zatocim tak tam vůle je, jen nvm jestli tam byla i před tím. Diky za pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

misa22*
hodnocení

0x
Jako nechcu kecat, ale myslím si že by to mohlo být tou poloosou..

Jako, nechci kecat ale zatím jsem viděl jen poloosu jako kus železa,,kde nemá co cvakat či klepat .Toto jedině homokloub u kola nebo vnitřní kloub u difu.(dle konstrukce)

au1

taky jsem chtel neco podobnyho naspat, ale nechtel sem byt za blba :) poloosa je prece zelezna tyc s tisicihranem na koncich, u kola je homokloub a na druhe strane taky jakejsi kloub strcenej do prevodovky. tam snad ani vule byt nemuze, neni kde, ne? bych to u tazatele videl ze se nekde neco spatne nasadilo nebo dotahlo, kdyz predtim vule nebyla. nebo novej silenblok na rameni se utrhnul, ale tomu neverim *sok*

gumid
hodnocení

0x

A co zavěšení motoru? Nebylo zapomenuto namontovat reakční vzpěru?

Poloosa má vůli radiální nebo axiální?

richarda
hodnocení

Zavěšení motoru bylo komplet nedavno měněno, ale koukal jsem jestli se nepovolilo.. reakční vzpěra? To je stabilizátor? Je připevněn- též nové silentbloky
Ta vůle je jakoby vpřed vzad, do boku se to nehne
Myslím ze to bude ta poloosa, byl sem se projet a jde to slyšet na nerovnosti ale nejvíc na volnoběh a v nízkých otáčkách (Jinak pri zápřahu ci brzdění motorem je to v pohodě) Jen teda nvm a nechapu co sem s tim proved když před sundání ramen to bylo v pořádku
break
Reakční vzpěra je prostřední silentblok. Některý auta mejvaj i dva...
gumid

I když kloub drží manžeta, tak ten tripoid mohl vypadnout a mohlo vyskočit pár jehel z ložiska a vznikla ona vůle. Ale neznám přesnou konstrukci Forďích kloubů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma poloosa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]