Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrze remen po startu

Od: lexa* odpovědí: 17 změna:

Dobry den, poradte kdo vi! Mam fabia 1.4 MPI 16 V kdyz nastartuju studenou auto tak mi pod kapotou neco vrzne (mozno remen). Ale kdyz mam uz teplou auto nastartoji motor tak nic neslysim! Co to muze byt?

Dekuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

3x
Kupte si v mototechne sprej na klinove remeny melo by to pomoct. R.
lexa*
hodnocení

Dekuji skusim to, a muze to vrzat neco jineho?

hodnocení

2x

Nic nekupujte, vezměte mýdlo a vyzkoušejte to, zdali je to opravdu řemen. Po nastartování dostane altík záběr a těžce běží. Proto může řemen, nebo začíná ložisko...

lexa*
hodnocení

Kdyz lozisko tak to na vymenu alternatora?!

stirecek*

Ložisko to nebude, to by pískalo pořád. Po nastartování je velká zátěž alternátoru a navíc je řemen ztuhlý. Mýdlo pomůže, to už mám odzkoušené z focuse, ale chce to několikrát v průběhu zimy opakovat, v létě to bude v pohodě.

Netvrdím, že to je ložisko, ale může být. Musíte poslouchat motor. Vezměte mýdlo, natřete řemen a uvidíte. Pak jdeme dál. Pokud je ložisko načaté, tak nemusí být nový altík.

jarda2*

Tak muze to byt treba vodni pumpa (to jsem mel ja) ale to mydlo je super - nic to nestoji (akorat manzelka nadavala, kam zmizelo, protoze jsem si ho uz nechal v garazi) Normalne suchym z obou stran za chodu obtahnout - bacha na prsty. Ucinek okamzity, vydrzelo mi to rok a stacilo zopakovat.

stirecek*
hodnocení

1x

stačí mýdlo

raadek*
Melo by to byt remenem. V techto mrazech to dela u vice aut. R
lexa*
hodnocení

Mam namydlit sam rozvodovy remen?

ar*

Rozvodový řemen nemydlit ani na něj nic nestříkat jen na drážkový řemen

lexa*
hodnocení

Drazkovy remen ten co otaci (sedi) alternator?

ar*

ano jen ten

lexa*
hodnocení

Kdyz nastrikam na drazkovy remen WD - 40 , muze to byt?

raadek*
NE! Ten sprej na klinaky stoji neco malo pres stovku. R.
stirecek*

rozvodový ne, jen drážkový na altík

parizek*
hodnocení

0x

To mi pripomina mraziva rana, kdy kazdy stojic pred svym vozem se skrabkou stira namrazu, zatimco nastartovany motor kvili :)

Rady tu jsou dobre, dela to vetsinou klinak ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]