Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kia rio - hodnocení

Od: av odpovědí: 16 změna:

Máte někdo zkušenosti s novou Kia rio 1,4 ve verzi sport nebo celkově o tomto autě? Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

má jí soused, 1.4 , ale verze sport to asi není, pochvaluje si, má jí asi 4 roky jezdí bez jediné závady, kia dnes snad dává 7-letou záruku, možná i na rio

av
hodnocení

jojo, dávají záruku 7 let. Já uvažuji o tom riu a druhý je yaris. Cenově to vychází přibližně nastejno, yaris vím, že je dobrý, tak zjišťuji ještě to rio.

parizek*
hodnocení

0x

ono na druhou stranu neni ta 7 leta zaruka zas takova vyhra. Pokud vim, tak u Kia je horsi dostupnost autor. servisu a krapet vyssi ceny.

av
hodnocení

takže yaris 1.0 je lepší volba? teď jak je v akční nabídce za 249tis. Cenově vychází yaris a rio přibližně nastejno.

parizek*

nerikam to ani to. Ono pro kazdeho je vyhoda neco jineho. Ja vim, jak to chodi v autor. servisech a jeste k tomu mam znameho mechanika, takze pro me osobne zaruka neni vyhra, jelikoz za kazdou navstevou autor. servisu se dosti plati. A ta vidina platit 7 let za desticky a vseches spotrebni material ten ranec, o ktery si reknou, fuj. Vemte si, ze za 7let obvykle auto najede tak 150tisic km a ted si spocitejte veci a jejich cenu v autor. servisu + ruzne prohlidky po urcitem mnozstvi km. Nicmene pokud moc nenajezdite, tak se toho bat nemusite. Rikam to jen ze sveho pohledu, mam od sebe mechanika 200m :)

Toyoty jsou dobre drzaky, v Yarisu jsem jel kdysi testovaci jizdu, motor 1.0 neni zadna sila, takze pro 4 lidi to moc neni, jinak pekne auticko.

Ale znovu pisu, jsou to moje poznatky, kazdy muze mit jinou potrebu a zkusenosti ;)

raadek*
Osobne bych bral Yarise. Pokud vas laka hlavne ta zaruka u Kie, zjistete si na co se vztahuje aby vam nahodou pri kazde zavade nerekli, ze to je opotrebovane beznym provozem a tudiz se na to zaruka nevztahuje. Pak jeste pocitejte s tim, ze 7 let budete muset jezdit na predrazene prohlidky a udrzbu. Ono nic neni zadarmo. R.
stirecek*

S těma předraženýma prohlídkama bych já neviděl problém. Je sice pravda, že toyota má servis dražší,ale záruka není nebo nesmí být podmíněna servisováním přímo u toyoty.

av
hodnocení

Takže se nemusí servisovat (výměna oleje atd.) jen u toyoty, ale třeba u hyundaie, renaultu atd. a přitom tím neporuším záruční podmínky?

stirecek*

Jasně že nemusíte servisovat jen u značky. V záručních podmínkách si prodejce nemůže diktovat podmínky, dvouletá záruka je ze zákona. Jinak z těch dvou bych určitě bral toyotu, kia je hodně problémová.

nu*

bral bych také yarise, s modelem r.v.1999 mám naježděno 315 tisíc km bez jediné závady, u yarise jsu ale nové originální díly nekřesťansky drahé, ale stačí nebourat a je to v pohodě

av
hodnocení

a motor máte jaký?

Jinak díky za rady a doporučení.

nu*

yaris má motor 1.0 VVTI, do roku výroby 2002 má tento agregát 50 kW, později od r. 2002 48 kW z důvodu složitějšího emisního systému, jsou i motory 1.3 VVTi a na ten Fabia nemá

av
hodnocení

a teď motor 1.0 VVT má 51 kW. Určitě to nebude žádný ďábel, ale bude to dobré a spolehlivé vozítko pro příměstský a městský provoz s malou spotřebou a nízkým povinným ručením.

parizek*

to bezpochyby ano. A myslim, ze na ten obsah a vahu auta je ten motor moc pekny.

nu*

máte pravdu, původní motor 1.0VVTi s promělnlivým časováním sacích ventilů byl ve své době bombou, i v dnešní době je dle mého názoru lepší než většina konkurenčních litrových agregátů, autíčko je lehké a motor pro běžné ježdění bohatě stačí, když se trochu víc vytočí jede jako ďábel, ve městě a na okreskách s přehledem předjíždím i větší auta...

av
hodnocení

tak jsme nakonec koupili yarise, tak snad bude sloužit. Jen bych se chtěl zeptat, nikde jsem nenašel, jaký tlak má být v pneu na přední a zadní nápravě, netušíte tu někdo? A ještě jedna věc - máme dva klíčky a jeden je na dálkové ovládání a druhý ne. Jde dodat dálkové ovládání i k druhému nebo to bohužel nejde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]