Koupili jsme starší auto Peugeot 306 dceři začátečníkovi ať se naučí jezdit po autoškole aby nějaký ten škrábance nevadil auto vypadalo docela dobře majitel nás ujistil že jsou udělané nové rozvody přední brzdy a že je špatné levé rameno jinak že auto jezdilo bez problémů nebyla platná STK tak jsme se dohodli že STK udělá aby bylo možné auto přepsat což se také stalo v domnění že auto po den staré platné STK je vpohode provozuschopné při první jízdě při brzdění v 70 km rychlosti se rozkmital volant mělo to být způsobeno vadným levým ramenem dali jsme Edy hned do servisu opravit vada však nebyla rameno ale přední brzdy které podle prodávajícího byly udělané nové bubny byly zkorodované a vydřené křivé opravili nám to a upozornili nás že v karoserií zespodu jsou díry a že by to u STK rozhodně neprošlo prodávají či tvrdí že STK bez problémů ale dal slevu na opravu nechali jsme díry odborně vyvařit a mysleli jsme že je vše ok po ujetí cca 120 km praskla brzdová trubka auto přestalo brzdit dali jsme tedy znovu do servisu odkud mi však sdělili že všechny důležité části jsou natolik zkorodované že opravit nemá cenu že poruchy jiných dílů budou následovat a cena porav převýší cenu auta že pravděpodobně STK nebyla standartní auto máme prý raději zlikvidovat majitel na mě zprávy nereaguje prosím poraďte jak se bránit jak auto reklamovat od koupě je to cca 2 měsíce dcera jezdila pouze v okolí asi 10 km proto tak málo najezdila třikrát bylo v opravě tak ani nebylo kdy jak můžeme odstoupit od smlouvy? Hučíková.
Koupili ste ojetinu věřili ste prodávajícímu pravděpodobně ste si ho ani samy pořádně neprohlídli natož aby ste ho před koupí nechali od někoho prohlídnout PROHRÁLI STE ! Mate smúlu pokud vám prodávající sam dobrovolně nevyhoví ste bez šance
Jak píší ostatní,máte asi smůlu.306tka se už skoro 20 let nedělá a kupovat tak staré auto je vždy riskatní a chce to pořádně prohlédnou.Opravit brzdy a jezdit
asd1
Je to shnilý a vyvařily se jen díry skrz = dceři bych takové auto nedal ani kdyby mi za to platili. Strčit do áček nebo na vrakáč a vzít to jako zkušenost že koupit zajíce v pytli je hloupost za kterou se platí... Další prachy bych do toho nesypal, výměna brzdového potrubí a pořád to bude shnilá plečka...
Díry skrz opravdu nejsou skrytá vada, ale pouze naprostá neschopnost kupujícího cokoliv zkontrolovat. Příště ten nákup raději nechte udělat dceru hůř to dopadnou nemůže. Další postup je nechat to sešrotovat jak radí servis
Jen úvaha - ty pažouty se prodávají od pěti do dvaceti litrů. Pokud bych za to dal pětku,dal bych si pár facek a neřešil to. Pokud dvacku - jestli kára v tomto stavu prošla před dvěma měsíci STK,musí tam mít prodávající nadstandardní vztahy. Takže bych šel tam,na STK, s dotazem,jak to mohlo projít... A doufal bych,že tam zavětří průser a vyvinou tlak na prodávajícího,aby to nějak urovnal,v zájmu budoucích dalších kšeftů...
hucikovajarosl
Znovu já jsem ten kupující ale v tomto chci upozornit hlavně na to že auto bylo po přepisu 1 den po STK tudíž jsme předpokládali že když Auto prošlo s lehkými závadami u STK že je tedy vporadku a je k provozu bezpečné v autoservisu kde jezdíme roky nám řekli že to auto legální STK nemohlo projít ne že by ho nechtěli opravit ale upozornili nás že do auta budeme jen investovat a stále se bude něco kazit že takové auta se srotuji to bylo z jejich dobré vůle aby z nás netahali peníze ovšem otázka je jak proběhla STK? podle servisu legálně asi ne tak doufám že prodávajci tento argument uzná protože o STK asi ví když ji dělal jeho známý když nic jiného tak snad aspoň přispějeme k odhalení dalšího obchodu s STK.napisi pak jak to dopadlo H.
Tyto auta POKUD se dobře vybere, tak jsou držáky-zřejmě jste vy\brali velmi špatně-respektive jste se asi ani pod auto nekoukli. Změnte servis-není možné aby Vám nejúprve opravili pár závad a při další návštěvě servisu pak sdělili že je neopravitelné,mimo jinmé i tvrzení že přední bubny jsou zkorodované vydřené a křivé-toto bych servisu omlátil o hlavu-i daleko starší pežoty (405od roku cca85, stejné 305,205 a další starší modely) mají vepředu výhradně kotouče a dle verze vzadu bubny nebo taky kotouče!
asd1
Říká přední bubny ale myslí tim kotouče, u někoho kdo nezná názvosloví kolem aut to jde pochopit...
Nemůžete očekávat, že zapár stovek koupíte auto jak nové. Že cena oprav převýší cenu nákupní je u těžkých ojetin samozřejmostí, jinak by to přeci dotyčný neprodával. Osobně mám doma auto, které jsem jako desetileté koupil za 6000.- , investoval jsem do něj 20000.- a již desátým rokem mi bez problémů slouží. Je to snad špatná koupě, za 26000.- auto, které 10 let bez problémů jezdí?
Právně samozřejmě máte nárok na slevu nebo odstoupení od smlouvy, protože vozidlo má vady, na které jste nebyli upozorněni. Osobně se však domnívám, že jediná chyba, kterou prodávající udělal je, že podcenil kupní smlouvu. příště běžte do bazaru, tam si podle papírů koupíte šrot vhodný k ekolikvidaci. Auto bude stejné jako máte, ale už nebude možno ho reklamovat.
mathew
Právně nemá nárok samozřejmě vůbec na nic, protože prodávající není povinnen kupujícímu ukazovat jaké vady na autě jsou obzvlát pokud jsou viditelné na první pohled jako v tomhle případě. Navíc u 20 let starého auta za 20 tisíc ani nelze požadovat, aby bylo bez chyb...
copak se musí upozorňovat na to, co může zájemce vidět sám?
mak*
Ano je to tak. Na vady, které jsou uvedeny v kupní smlouvě prodávající neposkytuje záruku (to jsou ty, na které upozornil). Na ostatní záruku poskytuje bez ohledu na to, zda jsou nebo nejsou vidět. Záruka se rovněž nevztahuje na běžné opotřebení odpovídající stáří vozidla. To by musel posoudit soudní znalec, zda zmiňovaná koroze je nebo není běžná u tak starého auta. Z nás to auto nikdo neviděl, tak nemůžeme ani odhadovat.
vždycky mě pobaví lidí kteří koupi auto za částku rovnající se jedné výplatě, ani se nesehnou aby se pod to podívali a pak breči že chtějí peníze zpátky
Jak jsem psala o automobilů Peugeot 308 nakonec se auto podařilo vrátit i když jsme něco tratili jsem ráda že se to povedlo vpodstatě měl prodávající auto částečně odborně opravené ( přední brzdy a vyvařená karoserie) po předání a přepisu auta se však snažil ještě z nás nějaké peníze vydolovat SMS zprávami že jako je odřený blatník a že jde na diagnostiku a podobně tak jsem mu po pravdě odepsala že auto najelo celkem cca 120 km a auto bylo hned druhý den po převzetí v servisu a tedy že se může dotázat na stav vozidla druhý den po koupi už se neozval a může být rád že jsem už nepatřila po jeho kamarádské STK. myslím že to byl hlavní důvod proč vzal auto zpátky teď má dcera auto od synovce o kterém víme vše a je to vporadku zdravím všechny a přeji ať nenaletíte jak my J.H.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.