Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pasují kola z MB W168 na MB W169?

Od: lenka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám možnost koupit 15" alu kola z Mercedesu A první generace (W168). Mám Mercedes A druhé generace a zajímalo by mě, jestli tam tato kola budou pasovat. Rozteč je stejná (5x112), ale jsou tam další údaje, které neznám a které se liší (středová díra, nějaké ET atd.) Může někdo poradit? Děkuji a přeji příjemný den.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

0x

Dobrý den, to je nějaké lidové označení, zptavidla jd eo A 190 s nějakýmpřívastekem, kola se mohou lišit zálisem (hodnota ET) a obecná informace, že je to z mercedesu A 1 generace nestačí...když uvedte správné označení ( typ, varianta, verze, případně číslo ES schválení nebo VIN) staršího modelu, dal by se vyhedat základní technický popis, který obsahuje přesné údaje o rozměrech disků, která má výrobce pro tento model scvháleny...přímo na disku jsou v plechu vyraženy údaje o jeho rozměrech a zálisu a podle toho by se dal ztotožnit...

Takže pokud chcete vyčerpávající a především přesné infrmace o technickýách údajích, musíte nejdříve zadat přesné vstupní údaje...

Jinak praktický způsob, jak vše ověřit je zajet k prodejci s velkým TP, zkontrolovat, zda jsou rozměry vyznačené na kupovaných discích shodné s údaji na zadní straně velkého TP, pokud údaje souhlasí, demontovat jedno kolo a to kupované nasadit...tím se zkontroluje rozměr středové díry i rozteč šroubů, tyto údaje se do TP neuvádí..

Nedoporučuji kupovat na dálku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]