Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytáčení auta s automatem

Od: jakubstan odpovědí: 19 změna:
Zdravím, občas ve videích vidím, že řidič vytáčí motor na prázdno za jízdy v autě s automatem. Mám za to, že vyřadit lze pouze na místě a se sešlápnutou brzdou. Jak to tedy dělají?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U Audi RS6 to dělám tak, že zmáčknu obě dvě pádla najednou, auto pak "sešlápne spojku" a lze za jízdy vytáčet motor. Na místě to lze společně se sešlápnutou brzdou.

A k čemu je to dobré, kromě toho, že to zbytečně žere?

Asi to většina lidí nepochopí a bude jen kroutit hlavou... Například na dálnici dávám tak o sobě vědět aby mě ostatní řidiči pouštěli v rychlém pruhu. Klasicky dojedu někoho, kdo jede 130kmh podle tachometru, takže reálně jede tak 122kmh. Ve chíli kdy ho dojedu, buď dvakrát podřadím nebo takto vytočím motor, auto začne štřílet do výfuku a většinou každý hned uhne - je to alternativa k probliknutí světelnou houkačkou, ale plno lidí do zrcátek ani nekouká.
Ten příklad kdy je sešlápnutá brzda společně s plynem auto vytočí motor do optimálních otáček pro nejrychlejší rozjez - takzvaný launch control.

23it23 - Ano, ta první věta platí.

ferax - Ve chvíli kdy začnu řešit spotřebu u auta, budu jezdit radši autobusem.

jarin*

také nechápu, ale to proč to někdo řeší tak komplikovaně a ještě se omezuje = musí zpomalit. Efektivnější řešení: cca měsíc zpět, dvě podobný auta za mnou na D1. Já za jiným autem v pomalém. Jeden mě vzal levým, druhý ve stejném okamžiku odstavným. Vím, překážel jsem, takže jsem je k tomu donutil.

Asi by Vám měnič a motor nafackoval,tedy pokud by mohl. Jank do inzerátu až to auto odvaříte -stočíte tachák a napíšete bez nehody a o důchodci?

To není o šetření za PHM aleza šetření důležitějších komponentů auta. Jinak na takové je klakson a ne protůrování motoru!

gumid

Ferax: Někdy se to hodí pro svižné najetí do provozu nebo do křižovatky. S automatem, než se natlakuje turbo a dostane to sílu a otáčky, tak se to rozjíždí na důchodce a je to mnohdy nebezpečné. Holt automat.

Radši auto po někom, kdo je někdy vyhnal do otáček, než po důchodci, u kterého se ručička otáčkoměru nepodívala nad 2000 :)

@mikihans škoda, že komentář nejde obodovat.

Mikihans-nejde o vytočení do otáček,ale o BEZDŮVODNÉ vytáčení motoru! A dle popisu 23it23 je to bezdůvodné!Pokud je to jak popisuje Gumid pak je to OK ,to beru!

@diesel - nechápu proč by mi měl motor fackovat? Nedělám nic co by nebylo přímo napsané v manuálu.

break
Diesel:řekl bych, že ta Audi má DSG...tam měnič není..

Převodovka je Tiptronic

Breaku-to nic ale nemění na tom,že bezdůvodné vytáčení je ZBYTEČNOST.

asd1

Ale on tim nahrazuje klakson, takže bezdůvodné to není.. Jeho auto, může si dělat vrrn vrrrn jak se mu chce, pokud tim neruší hlukem okolí... Pomalík v levém pruhu když vpravo je volno je na odstřel, ty by měla řešit policie.. Vybliknutí nebo klakson pomůže, ale např. v D to trestaj jako agresivitu za volantem, podobně i najetí pár metrů za kufr a vrrn vrrn by tam vyšlo dost draho...

asd1 - *palec*. Mě nějaký magor, co za mě přiletí a tůruje auto nemůže rozhodit. Snažím se jezdit podle pravidel.

hodnocení

1x

Dělají to co nemají - vyřadí na neutrál a pak vrátí zpět D. U moderních automatů si elektronika pohlídá, aby se nic nestalo, ale i tak by se to dělat nemělo.

hodnocení

0x

A on snad nejde zmáčknout plynový a brzdový pedál zároveň? ;)

Teď neřeším (ne)smysl tohoto jednání, ale v jeho technickém provedení opravdu nevidím problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]