Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny v autobazarech

Od: biban odpovědí: 10 změna:

Hezký večer, procházím nabídky cca rok starých aut a zaráží mě, jaké ceny mají velké autobazary. U stejného modelu, výbavy a podobného nájezdu km je cena třeba o 60tis Kč nižší, než jinde. Jak je to možné, že by už stihli stočit tachometr? *smich*

Např. u dealerů Škoda začíná roční Rapid na 280000 Kč a zmíněné bazary ho umí za 220000 Kč. Je u těchto zánovních aut z velkých autobazarů nějaké riziko , nebo se není čeho bát a rozdíl je dán jen vysokou marží značkových dealerů?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Že Vy jste nečetl ty malý písmenka dole? 220 tisíc při nákupu na splátky, 280 tisíc při platbě v hotovosti... Jedno auto, dvě ceny.

Nechci slevu zadarmo :-D.

vilik*
hodnocení

1x
Před nedávnem jsem to absolvoval. Vybrali jsme z inzerátu auto, najeto cca 1000 km, za cenu o 100 000 nižší.
Jaké bylo naše překvapení, když jsme složili tu částku, požadovanou bazarem jako vratný poplatek za přistavení na konkrétní provozovnu, když dohodnutý den vůz nebyl. Ale měli jsme štěstí, bazar nám nabídl skoro stejný, byl by o týden později, a lepší, starý jen 3 měsíce a měl najeto méně než 50 km.
Inu, schválně jsem si je byl poslechnout, cena na splátky byla malá, se splátkami o dost dražší než nový od výrobce, cena hotově byla shodná s cenou od dealera, ovšem bez služeb, které dealeři nabízejí.
Takže jsme z nich chvíli páčili ten vratný poplatek a mezitím jsme objednali nový vůz.
Oni ještě asi měsíc telefonicky otravovali, že prý asi 5 tisíc zlevní, ale už jsem je posílal kamsi. Takové jednání ať si nechají pro blby, kteří nemají dostatek sebeúcty.
Jo, a když jsem před 15lety kupoval předchozí auto, v tom samém bazaru byla cena od 50 tisíc za vrak, 80 tisíc za slušné auto stejné značky, od soukromníka jsem koupil za cenu, kterou mu nabídli jako výkup, za 45 tisíc.
doplněno 21.10.19 22:22: Před 11 lety, ty počty...

hodnocení

0x

Prvně, prodávat rok starý auto je divný, něco je určitě špatně.

Není. Nikdy nevíš, jaký je důvod prodeje těchto aut.

break
Třeba nevhodnej dárek k Vánocům, to je jak se štěňatkama...
007cz

Rok staré vozy jsou vozy referenční, naprosto běžná záležitost. U dealerů máš jistotu, v bazaru máš jistotu stočeného tachometru ;)

renegade11*
hodnocení

0x

007cz

Rok staré vozy jsou vozy referenční, naprosto běžná záležitost. U dealerů máš jistotu?

A čeho máš jistotu? Tam to stáčí stejně jako bazaristi , každý vůz je stočený ,Dealer má s kupcem nového vozu dohodu že si orazí servisku při vrácení starého vozu svými udaji až při vrácení starého vozu, a tím si samozřejmě navýší cenu při dalším prodeji ,

Jinak ,ceny ( 220 - 280 000 kč) ojetin si určuje každý sám jak uzná za vhodné , a tím pádem jsou i rozdíly .

007cz

renegade11.pokud by jsi tušil co je to referenční vůz nemohl by jsi nikdy napsat takový nesmysl, nějaké ,,dohody,, s kupcem a falšování servisek nemá vůbec cenu komentovat. Dělám v tom denně a tyhle vozy znám. Ale pokud máš nějaké důkazy /ne od frantu z hospody/ rád se něčemu přiučím.

tycoon*
hodnocení

0x

Rozdíl je dán tím, že "dealeři Škoda" udávají cenu, od které lze odečíst například slevu za protiúčet staršího auta, slevu za úvěr od ŠkoFinu atd. Naopak "velké autobazary" udávají cenu, ke které musíte přičíst například poplatek za platbu vlastními penězi, poplatek za přípravu k prodeji atd. Ve výsledku je reálná cena srovnatelná.

mathew
hodnocení

0x

No to je jednoduché, když bude stejná Škoda stát v bazaru a u dealera stejně kam 99% lidí půjde? No k tomu dealerovi takže bazar musí mít nižší cenu, aby tam taky někdo šel. Jak jí dosáhne je druhá otázka, ale nejpravděpodobnější bude, že prostě má nižší marži a při výkupu také zaplatil méně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]