Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stále kazící se spojka Touran

Od: marty86 odpovědí: 10 změna:

Koupil jsem VW Touran 1,6 Tdi, 6st. manuál, rok 2016, najeto 120 000 km. Po dvou dnech jsem si všiml, zápachu z motorového prostoru, zápach spálené gumy, plastu. V servise mi řekli, že je to spojka. Vyměnil jsem tedy kompletně spojku, setrvačníky, kotouče, lamely, všechno... Po ujetí 100 km to začalo znovu smrdět. Zajel jsem do servisu a zase je to spojka. Nevíte čím by to mohlo být? V servise říkali, že za tím je možná průnik oleje do spojky...

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Změň servis. Já na "možná" nehraju.

doplněno 21.10.19 20:08:

@cernylysak: *palec2*

cernylysak

Kdyby to byl olej z motoru, tak by to museli vidět při prvním rozebrání spojky, vyměň servis a nech si vrátit peníze v reklamaci, pokud to opravdu tím olejem bude, jsou to kopyta.

007cz
hodnocení

0x

Po dvou dnech odešla spojka, co na to prodejce?.Píšeš ,,vyměnil jsem,, kdo vyměnil?. také může být problém mezi sedačkou a volantem.

marty86
hodnocení

Vzhledem k tomu, že mám najeto asi 500 000 km v různých autech to mojí chybou nebude. Prodejce je z toho bezradný a jediné co mi řekl, že to bude asi průsakem oleje do spojky a to nyní testuje. Zajímá mě, zda má někdo podobnou zkušensot.

Moc by mě zajímalo, co to vlastně testuje*smich*

break
Nebo nepoužití přípravků. U myho bejvalyho golfa, než jsem ho koupil, byla spojka dělaná taky nadvakrat během týdne :).
Satan: zaměstnance :)
007cz

Co testuje, ta stará spojka byla suchá , mastná nebo spálená? Nevím kolik máš najeto ale spálených spojek od neřidičů jsem viděl mraky.

break
007cz.:minulého rok jsem menil spojku na zánovní ojetine . Elektronická ruční brzda, pan nevěděl jak to odbrzdit, tak na tom stal jak na rejči, dokud ji nespálil. Tak spálenou spoujku jsem ještě neviděl, zničena i dvouhmotu a týden vydržel smrad na dílně.
007cz

break. je to tak spojka jde spálit ,,raz dva,, Pro tazatele, nikoho neviním že ji spálil, ale opravdu nevím s kým mám tu čest. Ten olej se mi nezdá, ale možné je všechno. Jinak ta spojka je jednoduchá, tam by neměl mechanik co zkur,,,,pokud to byl mechanik;)

break
Upřímně, ještě jsem s takovým nájezdem u spojky nezažil netěsnost a při tak malým nájezdu jsem ji skoro asi ani neměnil. Tam bude chyba jinde. Beru v potaz průměrný řidiče VW...ne závodníky nebo ty, co na závěsu pravidelně tahaj o tunu víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]