Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často měnit olej při malém nájezdu?

Od: jimmi odpovědí: 8 změna:

Mám Focus 2 1,6 16V 74kW - klasický atmosférický motor, olej nežere. Můj běžný roční nájezd je okolo 6000 km. Letos budu mít jenom 3000 km.

Jak mám často měnit olej. Není zbytečný ho měnit po roce? Můžu to nechat aspon rok a půl?

Díky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

4x

Pokud nebydlíte v horách, kde jsou přes zimu velké výkyvy teplot, tak klidně 1,5 - 2roky. Olej totiž degraduje vzdušnou vlhkostí, kdy při změně teplot provozu motoru a venkovní teploty vzduch zkondenzuje na vodu a olej oslabí.

hodnocení

2x
Mam tetku starší dama co se svým seatem ibiza 1.4 benzín najede ročně s bídou 3000km
Měním jí olej každé 2 roky

break
hodnocení

2x
Kazdej rok. Ty 4litry a Malej plechovek filtr za stovku nikoho nezruinujou...

hodnocení

1x

Doporučeno je 1 rok, podle mého názoru při tomhle nájezdu klidně prodloužit na 2 roky.

hodnocení

1x
Pokud časté cmrndání po pár km, měnil bych po roce - i roce a půl. Pokud méně často spíše delší trasy, stačí v klídku po dvou letech. Třeba když jsem měl thalii, byl doporučený interval 2roky. U dacie se shodným motorem už píšou 1rok. Netřeba to hrotit, taky jsem loni marodil, nejezdil a budu měnit po dvou letech.

hodnocení

1x

Výrobce udává opravdu 15000Km a nebo jeden rok...

Ale...

U nových (novějších vozidel) se již převážně vyměňuje po 2 letech... A v podstatě se jedná o stejný olej...

Tak bych to tak neprožíval a ty dva roky bych to nechal...

break
Ne, tady je to 20 000km nebo rok

jimmi
hodnocení

jinak výrobce píše 15 000 nebo rok. Do teď jsem to měnil cca po 14 měsících, ale letos je ten nájezd opravdu malý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]