Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si navigaci Garmin konkrétně NUVI 50 kde bylo napsáno doživotní aktualizace map zdarma.
Po zaregistrování mi asi po dobu 3 let každého půl roku chodila zpráva na mail s oznámením, že jsou ke stažení nové aktualizace.
Potom to chodit přestalo a když jsem navigaci připojil k počítači , mám naimstalovanou aplikaci tak ještě nějaký čas šla mapa aktualizovat.
Je tam pouze nahraná mapa české republiky.
Nyní když jsem chtěl po delší době aktualizovat mapy, tak mám pouze možnost placené aktualizace a to:
Jednorázové za 60 euro. kdy se nahraje aktuelní mapa
a trvalé za 90 euro kdy pak můžu mapu aktualizovat vždy když je k dispozici nová verze. (dál už nic se neplatí ).
Zajímá mě tedy co je myšleno slovem doživotní a nebo trvalá:
Jestli po dobu životnosti navigace, nebo zákazníka případně světa a nebo za cca 4 -5 let zase budou chtít 90 euro a nebo kolik.
Nevšiml jsem si v hlavní nabídce pod "Dostupná aktualizace map k zakoupení" volby "možnosti mapy" kde je po vnoření volba "přeinstalovat mapu."
Takže už nyní nejde jako dříve aktualizovat mapu, ale jednou za čas pužít volbu "přeinstalovat mapu."
Doživotní aktualizace map neznamená, že je budou aktualizovat do vaší smrti, ale pouze do konce životnosti toho navigačního přístrpoje, což klidně může být 3-5 let.
Miki, promiň, ale nejde o to, jak to chápeš ty, ale o to, jak výrobce určí životnost té navigace, minimálně jejího SW.
Miki, kolik je ti? Ta doživotní aktualizace je reklamní tahák, nic jného!
Když už tu byl zmíněn TomTom - tady bych chtěl varovat před ,,doživotností´´ aktualizací. Mám ještě někde v šuplíku tuto navigaci, dost často přes program TomTom Home aktualizoval jakési nepodstatné registry a pod. Zásadní aktualzace map proběhla jen jednou. Po cca 4 letech ale progam suše oznámil, že ,,zařízení již není nadále podporováno. ´´
A jelikož navigaci používám denně, pochopil jsem, že kupovat dnes off-line navigaci je asi něco takového, jako shánět počítač s MS-DOS. Používám Waze a prakticky denně mu blahořečím, protože jakožto servisák potřebuji dojet z bodu A do bodu B pokud možno na čas bez nějakého kufrování a postávání v kolonách. Což je přesně to, v čem jsou on-line navigace vynikající, často se stane, že najednou nahlásí změnu trasy a vyžene mě z dálnice na ,,starou´´, protože pak zpětně zjistím, že tam byla nehoda. Navíc spotřeba dat je celkem minimální, jelikož jezdím i Evropu, kontoloval jsem v dobách roamingu kolik dat to sežere - vychází to cca na 1 MB / 100km, což není problém - navíc dnes už roaming v EU neexistuje.
Takže navigace jako takové jsou myslím totéž jako cívkový magnetofon - když to někdo chce jako hobby, proč ne. Ale na rozumné praktické použití to prostě není.
Mám taky od nich navigaci a doživotní aktualizace zdarma. Ale nic jsem od nich nedostával. Jen stačilo se připojit přes jejjich program na Net a stahovat aktualizace. Je tam možnost i výběru, co se má stáhnout a aktualizovat. Nic za to platit nemusím. Doživotní aktualizace znamená - dokud navigace "ne exne". (nepřestsane fungovat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.