Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na autě Peugeot 207 se potýkam s problémem vybíjení autobaterie. Po nabití vydrží nejdéle měsíc v provozu. Autobaterii mám již druhou za dva roky. Při měření v klidovém stavu mi opakovaně nebyl naměřený žádný odběr a dobíjení bylo také dle mechaniků v pořádku. Autorádiem to také není,je odpojené. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost v čem by mohl být problém?
Děkuji za radu
Zákazníkovy po zapnutí obrysových světel svítila i brzdová světla. Na vině byla šmejd žárovka starline dvouvlákno P21/5W, která měla v patici více cínu.
Pokud vadí 30mA odběr tak je to hoooodně chcíplá baterka... To by muselo minimálně měsíc stát aby byl problém se startem...
No jestli jezdíte denně 2-8km, tak není divu. Zapnete si topení, světla,... a baterka se nestihne dobít. Kupujte kvalitní autobaterie Banner a s co nejvíce Ah a aby se vlezla vpohodě do kastlíku. Dále občas řešte nabíječkou. Ta z Lidlu je super nebo CTEK.
Nesmysl.s naftou v p405 jsem jezdil jen městské cesty , denně,navíc špatné tlaky= 3-5 startů než jsem chytlo a za celý rok nebylo třeba akb nabíjet!
diesel: A co teda, když ti napíše :
...Při měření v klidovém stavu mi opakovaně nebyl naměřený žádný odběr a dobíjení bylo také dle mechaniků v pořádku. Autorádiem to také není,je odpojené...
Osobně si taky myslím, že je chyba v dobíjení nebo v odběru. Navíc koupě no name baterky někde z obchoďáku tomu moc nepomůže...
Já mám s no name akb dobré zkušenosti.Po jisté zkušenosti nekupuj o polovinu dražší "znackove" baterie.
Jinak měření bylo asi špatně provedeno,jak odběr v klidu,tak i dobíjení.proste ne vše tam má ok nebo je ko baterka.
diesel: Banner unibull drží mi už 7 let (občas dobíjím a hlídám)
Varta Silver 6 let bez péče a drží.
Už dvě Varty mi chcíply po 4 letech, dobíjení OK = nepřiplácí se za kvalitu ale jen za značku.. Stará Varta z prvovýroby vydržela mnohem víc (10 a 11 let na FF MK1) Na značkové už taky kašlu a beru levnější...
Je třeba měřit, buď je odběr (krátké jízdy) nebo je něco připojené, je možné že i jen občas... Dost napoví i voltmetr do zapalovače a sledovat napětí - vždy před startem, pokles při startu a za chodu jak se to chová...
Originál Ford byla Varta vyrobená ve Španělsku, tak jsem vzal zase Vartu a ejhle šmejd a stalo se mi to už u dvou.. Poslední jsem dával Exide a zatim OK..
Měl jsem jich povícero různých značek, Proto vzhledem k ceně upřednostním ty levné z Kaufu,Albertu... než drahou z "mototechny",tím spíše že vydrží +- stejně dlouho -4 roky a je rozdíl dát za to 1000 nebo 2000kč.To ten přebytek raději vrazím do benálu-ropy.
Jinak tazatel i když naměřil 0 odběr a servisu nabíjení že je OK=NENÍ jinak by to vydrželo rok a ne měsíc.TSpíše bych soudil na špatnou baterku!
Zkus mezi kostru od baterie a vozu vložit odpojovač, třeba něco takového. Po každé jízdě vypni. Pak po nějaké době poznáš, zda je chyba v autě, nebo v baterii. Mě kdysi dávno vybíjel baterii startér. Dalo to práci, než jsem na to přišel.
Tak když si to tak spočítám, tak při odběru 50mA, což v dnešní době není vůbec neobvyklý klidový odběr u aut plných elektroniky, tak to dělá za měsíc úbytek 36Ah, což na baterii co je v kondici je třeba i polovina kapacity, k tomu vezmu optimální sebevybíjení , dejme tomu 0,5% (u starých snad i 1%) denně což je třeba u 60Ah baterie dalších 18Ah a baterie je vyřízená... Celý rok nabita na 100% nevydrží žádná... V dnešní době je vše založeno na dobíjení a provozu vozidam, prostě minimální odběr tam je, zkušenost praví co jsem kdy naměřil, tak asi od 10mA - 60mA unikajícího proudu...
Jen stará auta byla úplně bez odběru, proto je to možná i trochu matoucí...
A pak stačí i jednou baterii vybít do mrtě a už podpis sulfatace neodpouští snížení kapacity a zvětšeného samovybíjení...
JInak zkušenost, baterie Starline (až na výjimku) se chovají jako akumulátory neznačkové s Kauflandu, Obi apodobně. Životnost 1-2 roky... Výjimečně více.
Zkuste třeba jen potěžkat baterii 60Ah z Kauflandu a 60Ah Vartu... Zásadní rozdíl...
Varta není jako Varta. Záleží jestli je černá, modrá, stříbrná, zkušenost celkem dobrá, ale akumulátor v novém vozidle jakékoliv značky vydrží ve vozidle 6-9 let a další i též již cca tak 4-5let, podle provozu. Banner je to podobné a i Exide..
Je to na jedno brdo... Záleží na štěstí... Toť zkušenost... Měl jsem i sám několi Bannerek a i několik modrých (s vápníkem) Vart
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.