Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej staršího vozidla

Od: max1 odpovědí: 11 změna:

Prodal jsem auto Renault Twingo stáří 22 let za 8000,- Kč. Byla sepsána kupní smlouva a kupující

si auto prohlédl a s cenou souhlasil. Cca po dvou měsících mi zavolal, že si auto nechal prohlédnout automechanikem a že je spodek karoserie značně zkorodovaný a že se s tím nadá jezdit. Vnější část karoserie je v dobrém stavu. Automechanik po prohlídce napsal shnilé prahy, přední kapsy a koroze přední nápravy. Kupující chce snížit cenu nebo odstoupit od smlouvy. Nevím zda mám na to přistoupit protože cena odpovídá stáří vozidla a koroze vznikla stářím vozidla a běžným opotřebením užíváním vozidla dle NOZ. TP končí 6/2020. Děkuji za vyjádření.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

10x

Slušně ale jasně poslat do háje. Stav odpovídá stáří, vozidl si prohlédl, s cenou souhlasil. Co čekal za 8k, auto které před týdnem vyjelo z fabriky?

hodnocení

5x

souhlasím s asd1, sdělte kupci, že Vás může žalovat, páč nic jiného mu nezbývá. Přeci dobrovolně charitativně mu ještě nesnížíte cenu.

"Cenu nesnížím a od smlouvy klidně odstupte. Nashledanou."

hodnocení

4x
Já bych ho poslal ještě někam jinam než do háje.
Cena odpovídá přibližně ceně výkupu stejné váhy železa ve sběrných surovinách.

To by to Twingo muselo vážit přibližně 3,5t a to bez čehokoli jiného, než železo *smich*

Tak jistě..Ale kdyby na vrakovišti prodal jen pár drobností a baterku, tak je na svém.

hodnocení

3x
Kupci bych ve vší slušnosti řek že si koupil ojetinu a že mu dotovat opravy nebudu a přestal snim komunikovat

hodnocení

0x

Ještě bych mu sdělil, že pokud odstoupí od KS,od koupě,na což má právo,tak že si odečtetecenu za provoz v době kdy jej používal dle tarifů půjčovny (o něco nižší díky stáří a díky PR-tedy pokud nejezdil na Vaši ZK) za vůz stejné kategorie!

max1
hodnocení

dle mého je kupujicí takový potížista. Podvozek si klidně mohl prohlédnout já jsem mu v tom nebránil.Kdyby mu to nevyhovovalo tak nemusel brát.Dostal k tomu ještě dvě pneu v hodnotě cca 800,-Kč. Já jsem s autem normálně jezdil.Jen přesně nevím zda se podle NOZ běžné opotřebení dle stáří a provozu vozidla vztahuje též na korozi karoserie. Auto chtěl aby se v něm naučila jezdit manželka a že si je sám poopraví. sám má auto nové.Je otravné se s ním stále dohadovat.Má někdo zkušenost jak toto nejjednodušeji a rychle ukončit bez odstoupení od smlouvy.

asd1

Slušně ale nekompromisně ho pošli do háje - co víc chceš radit? "Stav odpovídá stáří, prohlédl jste si to a souhlasil. Nazdar a už za mnou nelezte, vymáhejte si právní cestou".

Dál se s nim vůbec nebav, pokud bude dál obtěžovat tak pohroz trestním oznámením pro stalking.

Má někdo zkušenost jak toto nejjednodušeji a rychle ukončit bez odstoupení od smlouvy
Jasně, nebavte se s ním, nezvedejte mu telefon, nebo mu sdělte, že se o tom nehodláte bavit.

Proč to ještě řešíte?

mak*
hodnocení

0x

Nejde o cenu, jde o stav vozidla, který by měl odpovídat stáří. Pokud je koroze vyšší, než je běžné opotřebení (pokud má mechanik pravdu, tak asi je), pak má bohužel kupující pravdu. Sice to není fér, koupit auto za 8000.- a pak požadovat ještě slevu, ale jde o vadu, na kterou jste neupozornil, takže je v právu.

Nejsnažší je odstoupit od smlouvy a auto si vzít zpět a pro další prodej si připravit lepší smlouvu (vzor určitě najdete na internetu). Když se podíváte, jaké kupní smlouvy používají bazary, tak podle papírů vždy kupujete vrak. Pak ale není co reklamovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]