Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod vozidla přes 2 plné moci

Od: david16 odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

předem se omlouvám, protože vím že převod se tu řeší každou chvíli, ale na tohle jsem odpověď nenašel. Potřeboval bych vědět, jestli mohu přepsat vozidlo, když budu mít 2 plné moci - člověk, od koho bych kupoval má plnou moc od majitele v TP, ale nepřepsal to na sebe a teď prodává dál. Měl bych tedy plnou moc od majitele na prostředníka a od prostředníka na mě. Je to možné takto přepsat, nebo je třeba se zkontaktovat s původním majitelem a zajistit novou plnou moc přímo na mě?

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

3x

Odpoveď je v té první plné moci, kde jinde jí chcete hledat, než v jejím obsahu? Plná moc je v podstatě vzájemná dohoda dvou lidí, je písemná a je (nebo není) to tam uvedeno...

Zákon to samozřejmě umožňuje, řeší to §33 zákona číslo 500/2004 Sb. - správní řád, v první plné moci musí být výslovně uveden souhlas zmocnitele se zmocněním třetí osoby...V opačném případě je nutné aby ten, kdo PM vydal, jí takto opravil

opět vynikající a správná odpověď od ODBORNÍKA xenofoba.

pro jistotu cituji znění zákona.

3) Zmocněnec může udělit plnou moc jiné osobě, aby místo něho za účastníka jednala, jen je-li v plné moci výslovně dovoleno, že tak může učinit, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak. 23)

danys*
hodnocení

0x

Dle mého názoru by to problém být neměl. Na druhou stranu co úřad to jiný názor a někde s tím mohou mít problém. Takže já když nevím nebo si nejsem jistý, tak vždy vezmu telefon a na evidenci vozidel si zavolám.

hodnocení

0x

Ne nejde to-je třeba ověřenou PM od osoby psané v ORV!Nicméně zkusit to můžete .hlavu Vám neutrhnou.Ovšem pokud to neuznají,tak tím ztratíte den či dva navíc.

w69®
hodnocení

0x

Před rokem jsem auto přes dvě plné moci přepisoval, a proběhlo to bez problému. V techničáku byla majitelka paní, ta udělila plnou moc pánovi, co jsem od něho auto kupoval. Od něj jsem měl plnou moc napsanou na moji osobu. U okýnka na úřadě jsem si taky neby jistý jestli to projde, ale dal jsem tam všechny papíry a plné moci, a bez problému to úředník přepsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]