Dobry den, mam urcity problem s osvetlenim a to takovy ze mi sviti kontrolka chyby osvetleni na palubni desce a nesviti polovina svetel ba octavii. To co sviti na prave strane, nesviti na leve a obracene. Proste mi zhasla polovina auta. Ale staci ujet par kilometru s rozsvicenymi svetly a najednou se vse vrati tak jak ma, ale bohuzel jen do druheho dne. Pak znovu chyba. Ve skodovce na diagnostice nepoznali nic, vyhazelo to jen chyby poloviny zarovek, coz je logicke. Jako kdyby po zahrati svetel se to vse chytne. Pojistky jsou ok. Asi dva tydny predtim nez mi to zacalo delat jsem menil zarovky v hlavnich svetlometech, jine nez jsem pouzival doted. Koupene v tescu, Osram. Dekuji za vasi odpoved.
Toto dělá typicky voda v e-boxu (pojistky u motoru), nateče tam voda a pak to dělá neplechu. Pokud jsou pojistky samy o sobě v pořádku, tak rozebrat a vyčistit vnitřek eboxu, nebo vyměnit za nový. Jak se to zahřeje, tak to chvíli funguje a takhle furt dokola
Dekuji, jak moc ho mohu rozebrat? Musim z nej odpojovat i ty draty? nenapadlo by me ze jeste pod pojistkama neco bude. Pomohl jste mi snad to bude tim.
honzasyky
Jojo, všechno poodpojovat a e-box vyndat a vyčistit, napružit kontakty... , drží na šroubkách, doporučuji vyndat i akumulátor, bude se tam lépe manipulovat
Tak vyreseno, cely ebox rozebran, fenem vysusen a kontaktolem striknute konektory. Voda tam nebyla ale po slozeni me napadla jeste jedna vec, zkusit povytahovat pojistky a vratit je zpatky, a ejhle hned u prvni problem. 30A, tvarila se ze je v poradku ale na jedne nozce byla roztekla, vlakno praskle nebylo, tudiz to neslo poznat. A google mi vyhodil tohle: forum.octaviaclub.cz/... takze to vse je tento problem. Vsem dekuji za rady.
Ahoj, tak jenom doplňuji svoje poznatky. Právě sem řešil stejný problém. Levá strana krom obrysovek svítila, na pravé zase nesvítítilo nic než obrysovky. Žárovky v pořádku a jejich patice taky, nic nevykazovalo nějakou poruchu nebo větší zatížení. Napadla mě teda špatná řídící jednotka světel, jenže diagnostika (vlastní - za tři stovky z Alzy, ale ukazuje skoro vše) chyby neukazovala. Poté jsem si ještě všiml, že když je auto zahřáté po cestě z práce a nastartuje se po krátkém nákupu, všechno svítí. Díky za tohle vlákno, jinak bych musel do servisu. Byla to také ta 30 A pojistka - zajímavý ale je, že v manuálu je popsána jako "Right lighting", furt mi teda nedocházelo, proč teda svítí ta parkovačka. No přišli sme na to, že parkovačky sou zapojený do kříže - levá je připojená do pravých světel a naopak. Asi aby při poruše svítily nějaký světla na obou stranách. Nicméně měřením se to zjistit nedá, musí se pojistka vyndat. Na přechodu jistící skříňky a pojistky byla na levý nožce spálená, ale vlákno celý. Vršek boxu jsem tedy odmontoval a kontakt prostříkal kontaktolem. Zatím dobrý, tak uvidíme. Zajímavý je, že zbytek boxu byl úplně čistý a bez známky jediného teplotního zatížení, pouze toto místo bylo spálené. Spíš tam teda musel být nějaký bordel už z výroby? Zatím ujeto pár kilometrů a pojistka vypadá dobře, tak uvidíme. Snad je problém vyřešen. (Po schválení přidám foto.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.