Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dnes byl zeť na TK s přívěsným vozíkem,který před nedávnem koupil, a technik jej "vyhodil" za to,že SPZ není umístěna ve středu rámu,ale je posunutá asi o 20 cm doprava.Vozík není tovární výroby ,byl uveden do provozu v roce 1981 a dosud normálně procházel TK.Domnívám se,že pokud byl takto schválený do provozu,podle tehdejších předpisů,měl by vyhovovat i v dnešní době.Nebo se pletu? Děkuji za odpovědi.
Podle této fotky je osvětlení SPZ přímo nad ní.
nejde mi vložit fotka
V protokolu z TP je uvedeno číslo závady podle přílohy č. 7 vyhlášky o technických prohlídkách
Umístění RZ upravuje Vyhl. 343/2014 Sb v ustanovení §§ 32, 33, na tuto vyhlášku odkazuje §7 bod č.6 zákona 56/2001 Sb.
Jak už bylo uvedeno, RZ má být vzadu uprostřed - v podélné ose vozidla nebo vlevo od ní , spodní hrana nesmí být níže než 300 mm od roviny vozovky
V minulosti se toho stalo...dnes se vše dokumentuje a foto se ukládá na server Ministerstva dopravy kam se občas někdo z úředníků podívá a když vidí podobné foto, otevře si také příslušný protokol z TP a hned má jasno tom, zda technik něco porušil či nikoliv
Kolego Feraxi trochu se pleteš ,toto spadá ne pod vnitro ale pod dopravu jak správně napsal p.Xenofob!
@diesel - OK,beru zpět. Kdysi jsem měl dotaz na MD, ohledně ozdobných krytů kol při kontrole na STK a byl jsem odkázán na MV. Takže v tom vidím docela "guláš".
No,ono se to hodně let tolerovalo.Teď se všechno důkladně fotí a ukládá.To si technik na tryko nevezme.RZ (spz) musí být na přípojném vozidle v ose nebo nalevo od ní.Ale co z mlhovkou že?Posunout ji moc nemůžete jelikož musí být min.10cm od brzdového světla.Takže buď vyměnit svítilny už z mlhovým světlem nebo stávající mlhovku umístit na zadní čelo-nepraktické
Podle mě má technik pravdu. Značka skutečně musí být uprostřed. Jsou auta, co ji tak nemají, ale ta by měla mít v TP zapsánu výjimku, což vy nemáte. Skutečně to vypadá, že i zde značka původně ve středu byla a byla posunuta při dodatečné instalaci mlhovky. Na druhou stranu bych to nepovažoval za vadu nebezpečnou, tudíž bych to jen zapsal do závad.
Dobrý den, technik neni hloupý, má svůj důvod, značka ve středu být nemusí. Myslim, že značku někdo posusunul dodatečně když vešla v platnost povinně mlhovka a chtěl, aby se mu vlezla do jedné roviny se světly a do zákrytu korby. Vyčnělá mlhovka do strany vypadá blbě a vyčnělá dolu je navíc často rozmlácena při manipulaci s odpojeným vozíkem. Jestli je na vozíku namontované osvětleni značky shora, jak často bývá, ani bych se názoru technika nedivil, protože to by, zůstaje na svém místě, svítilo jen na kraj značky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.