Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Rád bych odpověď. Odborný lékař mi omezil Ř.P. zákaz řízení firemního vozu. Myšleno výkon povolání. Při řízení pro osobní potřebu jak vysvětlit policistovi ve výkonu, že já nejsem ve výkonu, že jedu třeba na výlet.
p.s. děkuji všem tazatelům za otázky typu kdo pojede první aj. ještě teď smíchy pláču.
Trošku nesmyslné omezení. Jako řidič referent musíte splňovat stejné podmínky, jako řidič amatér, pouze vám přibyde povinné školení, popř přezkoušení. Policistovi netřeba nic vysvětlovat, je povinen si to zjistit sám.
Nerozumím tomu, že pravděpodobně můžete být nebezpečný jako řidič referent, ale už ne jako řidič amatér
Řidi referent se tím neživí! Pouze používá firemní vozidlo jako pomůcku při výkonu povolání!
Dobrá tedy. Zkusím přiblížit literu zákona. Pokud máš dvojité vidění do jasně dané odchylky, můžeš řídit třeba do kina, ale ne se tím živit. Již se tím neživím, vůz mám k dispozici pro os.. potřeby. Policista(ne strážník), lustruje a vidí porušující omezení.
Stajmesi, pojedeš-li autem registrovaným na fyzickou osobu, nikdo tě nebude podezřívat, že vykonáváš povolání, v opačném případě máš smolíka. (nikdo nebude věřit tomu, že máš služební auto "jenom pro osobní použití" )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.