Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Passat b7 2,0tdi

Od: luigi325 odpovědí: 15 změna:
Dobry den.MÁM TAKOVÝ PROBLÉM ,ŽE KDYŽ RÁNO NASTARTUJÍ AUTO (passat b7 2,0tdi r.v. 2012 103kw automat),TAK SÍCE MOTOR HRAJE KRASNĚ ,ALE JAKMILE ZAŘADIM DO D TAK SLYŠIM JEN RACHOTENÍ A MINIMUM 300-500M KÝM MI ZAČÍNÁ ŘADIT A TEN RACHOT POSTUPNE STÍŠÍ.PROSTĚ TO DĚLÁ KYM MOTOR JE UPLNĚ STUDENÝ.JAKONAHLE JEN SE AUTO TROCHU ZAHŘEJE ŘADÍ KRASNĚ A BEZVADNĚ. NEMĚL NĚKDO STEJNÝ PROBLEM ,NEBO NEVÍ NĚKDO VČEM MUŽE BÝT PROBLEM? UŽ MI ŘÍKALI ŽE MI ODCHAZI PŘEVODOVKA (DSG),NEBO ŽE SETRVAČNIK TO MUŽE DĚLAT. NERÁD BYCH SE DOPUSTIL DO CHYBY ŽE BUDU POSTUPNĚ NASLEPO VYMENOVAT DÍLY A INVESTOVAT DESITKY TISICE KÝM NĚKDO NEPIJDE NATO CO TO VLASTNĚ DĚLÁ.UŽ TED JSEM JSI NECHAL VYMENIT EGR VENTIL ZA NEMALÉ PENIZE ALE ZMĚNIT SE NEZMĚNILO NIC.DEKUJÍ ZA VEŠKEROU POMOC A RADU.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
"Máte štěstí, v tomhle modelu se vyznám"...na to hledá u Citroenu 2CV motor vpředu..."aha, tak motor bude vzadu".
Ten EGR Vám měnili na parkovišti před Lidlem nebo v servisu? Pokud to nebyl autorizák (jakože určitě nebyl čili pokud-omyl, no co už), vydejte se co nejdříve do VW servisu.

luigi325
hodnocení

Ten egr ventil mi vyměnili v servise ne autorizovaný na základě diagnostiky. Začala svítit kontrolka. Děkuji za odpověď.
Kontrolku EGR neznám...jen "grilované kuře" alias všeobecnou závadu...alespoň víte, že ne vždy se člověk musí řídit tím co píše diagnostika...musí se vyloučit i další věci...Vás to stálo pár peněz, także v pohodě.
007cz

kuky,,kde bereš jistotu že ten egr nebyl vadný? Muže to být dvouhmota, spojky nebo mechatronika, na dálku to nikdo nezdiagnostikuje. Jen bude plácat viz. kuky.

Proto píšu, že je třeba vyloučit další věci, protože určitě diagnostika nenapsala Vyměnit ERG.
Někdo to rozhodl a je otázkou jak k tomu došel. Může to být dvouhmota nebo třeba prasklá hadice vedoucí k turbu.
Je potřeba bádat a ne hned něco vyměnit, kdo to má platit?
007cz

Co má společné hadice od turba se špatně řadící převodovkou? K tomu egr muže být souběh několika závad, víš něco co my ne?

luigi325
hodnocení

Chvála bohu ale mám mechanika který mi dovolí být u opravě a ano i ten egr byl vadný. On též typuje na setrvačník ale se přiznal ze moc do tohoto kecat nechce Lebo automatické převodovky není úplně jeho kafe
007cz

Pokud to rachtá za studena, muže být dvouhmota. Kdy se měnil olej, filtr, muže být málo oleje ucpaný filtr, je to 6 nebo 7 kvalt, suchá nebo mokrá spojka? Neznámých je hodně, příčin také.Jedině rozdělat a pak se uvidí. Jinak dsg je klasická manuální robotizovaná dvouspojka, žádná věda, odchází většinou setrvák a spojky, jen chce pravidelnou udržbu.

007cz

Tady je jediná rada, pokud mechanik nezná, neumí, najdi jiného.

luigi325
hodnocení

007 olej i filtr jsem jsi nechal měnit v autorizovaném servisu v Hradci Králové asi před 17tis. Kilometru. Každopádně ho beru na opravu do vw servisu jen jsem byl zvědavý či neměl podobný problém někdo, aby jsem nedopadl s tím tak že by mi nezačali vyměnit vše postupně a zbytečně zaplatím horibilni prachy.
luigi325
hodnocení

Či je to suchá nebo mokrá spojka to fakt netuším. Já upřímně tomu nerozumím. Vím jen tolik že je 6 stupňová dsg
007cz

6 kvalt má spojky v oleji, 7 kvalt suché, ale pokud do toho nechceš zbytečně cpát prachy, dej to někomu kdo to mu rozumí, ne někomu kdo se na tom bude učit.

luigi325
hodnocení

Je to šestistupňova. Samozřejmě ze bych nedal nikomu ktory tomu nerozumí. Jen jsem byl zvědav či neměl někdo podobný problém. Nerad bych dopadl tak ze postupně budu na tom měnit díly a snad někdy povede najít ten vadný díl a já narval 50-100 tisíc korun zbytečně. Už jsem se objednal do olfincar ať mi zjištějí co mu vůbec je.
Každopádně vám všem děkuji za ochotu pomocí.

luigi325
hodnocení

Chlapci,já jen to nechápu, že když se mi jen trochu zohreje motor tak vše jede perfektně
doudy
Špatný olej ! A ohledně egr ventilu “ u B6 praskala membrana v egru” nic méně hlavní příčina ze palubni počítač psal motor do dílny a diagnostika egr . Byl chladič zpětných zplodin. Egr stacilo občas kontrolovat a vyčistit . Nic víc nic min
Passat b7 2,0tdi
Passat b7 2,0tdi #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]