Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za bezpečnostní pás

Od: jirkasivak1992* odpovědí: 26 změna:
Dobrý den, dnes mě zastavila policie że nejsem pripoutany pásem, čekal jsem blokovou pokutu ale.. Nedali že přijde dopis. Vůbec tomu nerozumím. Pás dávám pořád jen sem měl naspěch a nevyplatilo se. Děkuji za odpověď

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

1x

Nečekejte na dopis, ale vždy, když nasedáte do auta si na váš přestupek vzpomeňte a pás zapněte. Pokud to nestačilo, zkuste si každý den před spaním uvědomit, co by se mohlo stát, kdybyste v krizové situaci neměl pás zapnutí a slibte si, že budete předpis i další předpisy dodržovat.

Tvůrce předpisu věděl, na základě praktických zkušeností z celého světa, jak je pro ochranu osádky vozu důležité mít zapnuté pásy a tak to vtělil do předpisu, který se musí dodržovat. Ne kvůli němu, ale kvůli vám a vašim blízkým.

hasic*
A co se stane když auto rychle vzplane, tak se v té rychlosti z pásu nedostane a úhoří

Hmm a klde jste toto vyčetl? Jen jeden člověk z deseti milionů? možná dokonce ze sta milionů osob při DN nezemře díky nezapnutému pásu!A jen tak mimo hasiči -kolik aut při nehodě začně prudce hořet? jedno ze sta tisíc či z milionu?)nepočítám "nehpřolavé "Tesly.

hasič, to ale nemyslíte vážně.

Nebo se jen laicky ptáte?

jurajjuraj*

hasic by mel mozna omezit sledovani kobry 11

Každý by měl mít v autě toto. nebo tohle. Někde hned po ruce.

první odkaz ještě jednou. Díky

Je toho k mání více, ale tohle je taky dobré. Je to podobné jako v tom odkazu. Ten původní odkaz najednou nemaká.

ferax, a teď ještě výzkum, kdo to vozí v autě?

Já mám ten přívěsek, když jsem to viděl prvně, tak jsem nevěřil, že to funguje. Dobře je to vymyšlené.

ferax, nepochybuji, že to funguje, jen kolik řidičů ho vozí, třeba ze zdejší poradny?

host

ferax: díky za typ, velmi zajímavý a užitečný přívěsek. Pro zimní období je také velice užitečná pomůcka pro vylezezí v vody při prolomení ledu a pádu pod led - jakési bodce, ice claws, ice spikes, drápy, kterými se tonoucí chytí za led a vytáhne se z vody ven, odvalí se mimo díru v ledu a sám se doplazí ke břehu a nemusí ve vodě čekat na zachránce.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

pochybuju ze neco prijde kdyz ani nedelali zapis

hodnocení

0x
Čemu nerozumíte?
Počkejte až přijde dopis se složenkou.
Dělali s Vámi nějaký zápis o přestupku?
jirkasivak1992*
hodnocení

Nedělali zadny zápis o prestupku

Zřejmě policajt Jánošík-udělil pokutu a hned si ji i zaplatil!?

xenofob
hodnocení

0x

Jaká policie: Státní nebo městská?

možná to nebyl jen pás , ale k pokutě jsou za to i 3 body

jirkasivak1992*
hodnocení

0x
Pokutu na místě nedal protože jsem byl dost drzej jsem blbec no. Tak řekl at čekám dopis

michalverner
hodnocení

0x

Pásy,překročení povolené rychlosti o 10 Km/h.,telefon za volantem.Pokud by byl důkaz (fotka) tak bych byl pro odebrání ŘP a pokutu 50 0000.

S telefonem souhlas zbytek je nesmysl
michalverner

Z jakého důvodu se jedná o nesmysl.

@dabel: Pokud souhlas s telefonem, pak i s cigaretou, horkou kávou a dalšími věcmi/činnostmi za volentem.

Řidič sám v autě bych asi neřešil,ale pokud jich veze víc -tak je to nutnost.Kolegové měli před lety nehodu-ve feldě přežili čelní střet-byli připoutaní ale zadní pravý pás povolil a kolega co seděl před ním to odnesl pochroumaným hrudníkem -pás vydržel a udržel oba dva i urvanou sedačku.špatně dopadl v podstatě jen řidič-3 měsíční prac. neschopnost.V protijedoucím autě -viník,tuším nepřežil-dostal snad nějaký záchvat ,infarkt,proto vyjel a ...

překročení není dle mne tak nebezpečné jako spíš bezdůvodně pomalá jizda a "vyučování"svižnějších řidičů.JInak TLF ,cigo, ladění AR.. je opravdu nebezpečné-viz odkaz : auta5p.eu/...

host
hodnocení

0x

Už je to skoro dva měsíce - tak čekejte dál až přijde dopis.Asi má krátké nožičky a tak mu to trvá déle než přijde.A oni mají nějaký důkaz / foto,video/ že jste neměl zapnutý pás? Dopis čekat můžete,ale to je tak všechno co můžou.Budete pořád říkat,že jste pás zapnutý měl a chcete důkaz o tom že to tak není.Zároveň chtějte zápis o policejní (PČR nebo městské to je jedno) kontrole.

hodnocení

0x

Opět jen dohady. Jasně o tom hovoří ust. §§6/1a, 9/1a, 125c/1k a 125c/5g z. č. 361/2000Sb. Blokově do 2.000,-Kč, ve správním řízení 1.500 - 2.500,-Kč, k tomu zápis 3 bodů do karty řidiče.

Jen podotknu, že v dotazovaném případě nejspíš není čeho se bát, protože pokud nebylo na místě sepsáno oznámení o přestupku a není foto, bude to celé v důkazní nouzi a jen policejní trouba by to oznamoval do správního řízení.

mak*
hodnocení

0x

Některé přestupky není možné řešit na místě blokovou pokutou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]