Nejste přihlášen/a.
Nečekejte na dopis, ale vždy, když nasedáte do auta si na váš přestupek vzpomeňte a pás zapněte. Pokud to nestačilo, zkuste si každý den před spaním uvědomit, co by se mohlo stát, kdybyste v krizové situaci neměl pás zapnutí a slibte si, že budete předpis i další předpisy dodržovat.
Tvůrce předpisu věděl, na základě praktických zkušeností z celého světa, jak je pro ochranu osádky vozu důležité mít zapnuté pásy a tak to vtělil do předpisu, který se musí dodržovat. Ne kvůli němu, ale kvůli vám a vašim blízkým.
Hmm a klde jste toto vyčetl? Jen jeden člověk z deseti milionů? možná dokonce ze sta milionů osob při DN nezemře díky nezapnutému pásu!A jen tak mimo hasiči -kolik aut při nehodě začně prudce hořet? jedno ze sta tisíc či z milionu?)nepočítám "nehpřolavé "Tesly.
Je toho k mání více, ale tohle je taky dobré. Je to podobné jako v tom odkazu. Ten původní odkaz najednou nemaká.
Já mám ten přívěsek, když jsem to viděl prvně, tak jsem nevěřil, že to funguje. Dobře je to vymyšlené.
ferax: díky za typ, velmi zajímavý a užitečný přívěsek. Pro zimní období je také velice užitečná pomůcka pro vylezezí v vody při prolomení ledu a pádu pod led - jakési bodce, ice claws, ice spikes, drápy, kterými se tonoucí chytí za led a vytáhne se z vody ven, odvalí se mimo díru v ledu a sám se doplazí ke břehu a nemusí ve vodě čekat na zachránce.
Pásy,překročení povolené rychlosti o 10 Km/h.,telefon za volantem.Pokud by byl důkaz (fotka) tak bych byl pro odebrání ŘP a pokutu 50 0000.
@dabel: Pokud souhlas s telefonem, pak i s cigaretou, horkou kávou a dalšími věcmi/činnostmi za volentem.
Řidič sám v autě bych asi neřešil,ale pokud jich veze víc -tak je to nutnost.Kolegové měli před lety nehodu-ve feldě přežili čelní střet-byli připoutaní ale zadní pravý pás povolil a kolega co seděl před ním to odnesl pochroumaným hrudníkem -pás vydržel a udržel oba dva i urvanou sedačku.špatně dopadl v podstatě jen řidič-3 měsíční prac. neschopnost.V protijedoucím autě -viník,tuším nepřežil-dostal snad nějaký záchvat ,infarkt,proto vyjel a ...
překročení není dle mne tak nebezpečné jako spíš bezdůvodně pomalá jizda a "vyučování"svižnějších řidičů.JInak TLF ,cigo, ladění AR.. je opravdu nebezpečné-viz odkaz : auta5p.eu/...
Už je to skoro dva měsíce - tak čekejte dál až přijde dopis.Asi má krátké nožičky a tak mu to trvá déle než přijde.A oni mají nějaký důkaz / foto,video/ že jste neměl zapnutý pás? Dopis čekat můžete,ale to je tak všechno co můžou.Budete pořád říkat,že jste pás zapnutý měl a chcete důkaz o tom že to tak není.Zároveň chtějte zápis o policejní (PČR nebo městské to je jedno) kontrole.
Opět jen dohady. Jasně o tom hovoří ust. §§6/1a, 9/1a, 125c/1k a 125c/5g z. č. 361/2000Sb. Blokově do 2.000,-Kč, ve správním řízení 1.500 - 2.500,-Kč, k tomu zápis 3 bodů do karty řidiče.
Jen podotknu, že v dotazovaném případě nejspíš není čeho se bát, protože pokud nebylo na místě sepsáno oznámení o přestupku a není foto, bude to celé v důkazní nouzi a jen policejní trouba by to oznamoval do správního řízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.