Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hladina oleje

Od: hidea odpovědí: 7 změna:
Dobrý den
chtěl bych se zeptat zda li podle měrky oleje je to v pořádku a nebo by tam mělo být oleje méně
děkuji za odpověď

Hladina oleje

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hladina oleje by měla být mezi ryskami, máte to v manuálu ke každému vozu. Zde hladinu nevidím. Ale vypadá to snad, že je olej až někde nahoře.

hidea
hodnocení

ws.skoda-auto.com/...
Stránka 186 tam to je právě až někam nahoru po to kulaté
A u me je cca 2mm nad tou vyšší “ryskou”

kimbert*
hodnocení

0x

Jak píše ferax já vidím olej až za ,,hruškou utřete to a znovu změřit ,je to mastné celé...

hodnocení

0x

Blbě otřená měrka, ale evidentně je to přelité.

doplněno 12.10.19 09:52:

Podle manuálu je to přelité, ale můžete to nechat. 2 mm jsou prd. Mě jednou přelili olej tak, že byl až nad tou kuličkou. Dojel jsem 30 km domů, než jsem se podíval. A nic se nestalo.

hodnocení

0x
To rozmezí rysek je bez debat, je to v naprosto každém manuálu. Nicméně třeba u "velkých" motorů jsme se raději vždy drželi spíše té spodní hranice.

gumid
hodnocení

0x

Máte to přelyté!

Upustťe olej. Jinak půjde odvětráváním do sání a celé ho zanese. Mimo jiné olej v sání zničí katalyzátor. Je to psané i v manuálech a bývalo to i na víčkách plnění oleje.

hodnocení

0x

Na tej ryske na tom válčeku je vidieť dva zárezy a medzi nimi tenšie zárezy. Medzi tými hrubšími zárezmi má byť hladina oleja.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]