Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Namíchání oleje 5w-30 a 5w-40

Od: karelkk odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
v autě měním olej po 12k km.
Cca po 8k km musím dolít ca 250-500ml oleje, abych se nedostal pod minimum.
Do auta mi vždycky v servisu dávali 5w-40, takže ho mám koupený na dolití. Jenže dneska jsem zjistil, že mi tam minule dali 5w-30...
Můžu do 5w-30 nalít ca těch 250-500 ml 5w-40 nebo mám radši koupit 5w-30?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

*smich* - jestli to není jenom propagace článku

fran56ris*
hodnocení

0x

Při tak malém množství se nic nestane. Pokud motor netočí 20 000 otáček jako F 1.;)

Jenom nevím proč v servisu vyměnili olej za méně kvalitní co se týká mazacích schopností. Vrátil bych se ke 40cítce.

je to i v tom článku - čím starší a opotřebovanější motor, tím pro nižší ztráty lepší hustý olej ...

rorschach*

jo to jsem taky četl a řeším. Výrobce pro motor mého auta předpsal 5W-30, ale motor má dnes už ke 300tkm a nejspíš už některý předchozí majitel tam začal lít 5W-40 a asi v tom budu taky pokračovat. Auto je stejně plnoleté a hodně ojeté.

gumid

Mám dobré zkušenosti s Metabond OLD Spezial. Není to reklama. Nevěřím aditivům, ale VIF do paliv a Metabond fungují a uznávám je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]