Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním auto Škoda Felicie 1.3MPI. Rok výroby 1999. Byly mi odcizeny klíče od auta. Mají v sobě zabudovaný centrální zamykání všech dveří.
V doplňkovém pojištění mám ztrátu nebo odcizení v limitu plnění 7500 Kč ovšem ze 500 Kč spoluúčastí.
Takže mně zajímá kolik asi mohou stát vyrobit nové klíče. Ptám se hlavně kvůli tomu, jesti se to vyplatí hradit přes pojišťovnu a zaplatit 500 Kč s tím, že mi zbytek pojišťovna uhradí a nebo si je mám celé uhradit sám, pokud by stáli třeba míň než 500 Kč.
Nemám vůbec představu kolik mohou stát nové klíče od tak starého auta. Hlavně chci, aby v nových klíčích byl funkční centrální zamykání.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den
S pozdravem
Vymeniť všetky zámky,zlodej si vás mohol odpozorovať a zistiť ktoré auto je vaše.Potom nie je problém ho ukradnúť.Takže celková výmena bude stáť určite viac ako tých 500 Kč.
Před dvěma lety jsem postrádal klíče od feldy také.Propátral jsem místa,kde by se mohly nalézt,ale čtrnáct dní jsem se do auta ani nedostal,Obrátil jsem se na servis,tam mi spočítali cenu výměny všech zámků,práci a nové klíče.Když mi sdělili cenu 32 tisíce,tak jsem po návratu z bezvědomí uvažoval o šrotu..Naikonec cvše dopadlo nadmíru dobře,klíče se objevily zapadlé v kočárku synka mé vnučky.
JABRAKA
Doporučuji tento postup.
Na vrakovišti vymontovat z benzínové Feldy (je nutno benzínová a je jedno jestli 1.6MPi nebo 1.3SPi,MPi) za budíkama hnědočernou krabičku od zápalek jakoby (to je jednotka immo) a k ní morigo klíč. Jen samotný klíč a jednotku. V klíči musí být pochopitelně transpondér z plastu, jinak to nemá cenu.
Dále koupit kompletní sadu zámků FAB. Čínu ne. Má nekvalitní spínačku co po čase blbne.
Sám si vpohodě vyměníte nádrž,kufr a boční dveře. Nic to není. Spínačka je složitější, protože má šrouby s ulamovací bezpečnostní hlavou, takže se odvrtá a do dírky se nabouchá třeba torx 25 a povolí se ten zbytek.
Takto se mění spínačka v obrázcích:
V diagu VAG se nakóduje jednotka motoru (přizpůsobení hodnota nula a uloží se. Stejně tak jednotka immobilizéru se přizpůsobí na nulu a uloží se.). Pak po zapnutí klíčku obě jednotky poprvé spolu zakomunikují a skamarádí se a auto odblokují a půjde startovat. Jinak nepůjde.
Pokud si koupíte jen zámky, tak z vašeho immobilizéru je na takové kovové psí známce společně s klíčemi (náhradními) PIN na vstup pro kodovaní immo. Bez pinu je immo jednotka k ničemu a proto sehnat na vrakáči už nějakou jinou s jejím vlastním transpondérem v klíčku. Je to jednodužší a levnější.
Možná Vám pin zdělí na základě VIN vašeho vozu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.