Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta klíču od auta - Škoda Felicie

Od: proltacek1 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

vlastním auto Škoda Felicie 1.3MPI. Rok výroby 1999. Byly mi odcizeny klíče od auta. Mají v sobě zabudovaný centrální zamykání všech dveří.
V doplňkovém pojištění mám ztrátu nebo odcizení v limitu plnění 7500 Kč ovšem ze 500 Kč spoluúčastí.
Takže mně zajímá kolik asi mohou stát vyrobit nové klíče. Ptám se hlavně kvůli tomu, jesti se to vyplatí hradit přes pojišťovnu a zaplatit 500 Kč s tím, že mi zbytek pojišťovna uhradí a nebo si je mám celé uhradit sám, pokud by stáli třeba míň než 500 Kč.
Nemám vůbec představu kolik mohou stát nové klíče od tak starého auta. Hlavně chci, aby v nových klíčích byl funkční centrální zamykání.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den
S pozdravem

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vymeniť všetky zámky,zlodej si vás mohol odpozorovať a zistiť ktoré auto je vaše.Potom nie je problém ho ukradnúť.Takže celková výmena bude stáť určite viac ako tých 500 Kč.

asd1

Tak složitá krádež kvůli Feldě? *smich* Nový klíč + zámky bude určitě za víc než 500 i z vrakáče. U Feldy prakticky totálka. Je otázka jak se k tomu pojišťovna postaví (kličky ve smlouvě jak nedat nic). U krádeže bude požadavek řešení policií.

Feldu není problém ukradnout ani bez klíčů :-D

gumid

Tě chci vidět, jak obejdeš origo immobilizér!

hodnocení

0x
Jestli si mel dalku přímo v klíči tak to bude nejspíš nějaká dodělávka uni centralu
Osobně sem origo dalku v klíči ve felicii ještě neviděl
Pokud by to byla uni dalka tak zjistit typ a ty dalky se daj většinou samostatně doobědnat
Klíč s imo se dá taky udělat musíš najít člověka co umí
Skuz se poptat tu:
romanhora.cz/...

hodnocení

0x

Nechal bych vyměnit spínací skříňku a vyrobit nové klíče od dveří. Pokud klíče někdo odcizil, do auta by se dostal, ale neodjede. Budete mít na kroužku dva klíče, ale vyjde to levněji, než měnit všechny zámky.

jabraka*
hodnocení

0x

Před dvěma lety jsem postrádal klíče od feldy také.Propátral jsem místa,kde by se mohly nalézt,ale čtrnáct dní jsem se do auta ani nedostal,Obrátil jsem se na servis,tam mi spočítali cenu výměny všech zámků,práci a nové klíče.Když mi sdělili cenu 32 tisíce,tak jsem po návratu z bezvědomí uvažoval o šrotu..Naikonec cvše dopadlo nadmíru dobře,klíče se objevily zapadlé v kočárku synka mé vnučky.

JABRAKA

vilik*
hodnocení

0x
Klíč na feldu odhaduji tak na 1500-2000.
Spínací skříňka s jedním klíčem tak 2000+.
doplněno 09.10.19 11:46: skoda-club.net/...
vilik*
Promiňte, s dvěma klíči.

gumid
hodnocení

0x

Doporučuji tento postup.

Na vrakovišti vymontovat z benzínové Feldy (je nutno benzínová a je jedno jestli 1.6MPi nebo 1.3SPi,MPi) za budíkama hnědočernou krabičku od zápalek jakoby (to je jednotka immo) a k ní morigo klíč. Jen samotný klíč a jednotku. V klíči musí být pochopitelně transpondér z plastu, jinak to nemá cenu.

Dále koupit kompletní sadu zámků FAB. Čínu ne. Má nekvalitní spínačku co po čase blbne.

fab-shop.cz/...

Sám si vpohodě vyměníte nádrž,kufr a boční dveře. Nic to není. Spínačka je složitější, protože má šrouby s ulamovací bezpečnostní hlavou, takže se odvrtá a do dírky se nabouchá třeba torx 25 a povolí se ten zbytek.

Takto se mění spínačka v obrázcích:

poradte.cz/...

V diagu VAG se nakóduje jednotka motoru (přizpůsobení hodnota nula a uloží se. Stejně tak jednotka immobilizéru se přizpůsobí na nulu a uloží se.). Pak po zapnutí klíčku obě jednotky poprvé spolu zakomunikují a skamarádí se a auto odblokují a půjde startovat. Jinak nepůjde.

Pokud si koupíte jen zámky, tak z vašeho immobilizéru je na takové kovové psí známce společně s klíčemi (náhradními) PIN na vstup pro kodovaní immo. Bez pinu je immo jednotka k ničemu a proto sehnat na vrakáči už nějakou jinou s jejím vlastním transpondérem v klíčku. Je to jednodužší a levnější.

Možná Vám pin zdělí na základě VIN vašeho vozu.

gumid
hodnocení

0x

Na té kovové psí známce musí být bílý papírek s kódem ve tvaru 0xxxx (to je PIN). A transpondér je hned u planžety klíče.

Ztráta klíču od auta - Škoda Felicie
Ztráta klíču od auta - Škoda Felicie #2

gumid
hodnocení

0x

A jestli máte centrál od Jablotronu, tak stačí nový ovladač a znovu přizpůsobit.

Pokud origo škodovácký Metasystem, tak ten už je dneska problém cokoliv...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]