Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik má dávat alternátor?

Od: bob111* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám novou baterii 60AH Nissan bude mít dva roky,Před zimou jsem chtěl změřit jaké má napětí,

má 12,4-5v,tak jsem zapojil nabíječku Ctek 5A,po asi pěti hodinách měla 12,7v,tedy nabitá.Příští den jsem najel

asi 100km a znovu změřil,měla 12,5v.Tak jsem změřil dobíjení atlternátoru,dával asi 13,6v,není to málo,někde jsem

četl,že nová auta to tak mají.Když se zapnou všechna světla,topení,tak asi nic moc.Je to Sandero.

Díky za názor.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

4x

Ty novější alternátory nedávají stabilně plný proud, aby motor nezatěžovali a neprodukoval více emisí na volnoběh.

asd1
hodnocení

2x

Baterka OK. Dobíjení 13,6 je na spodní hranici ale ještě OK... Nepropadej panice ;)

hodnocení

0x

Zbytečně se zabýváš nesmysly. Vše podle tvých sdělení funguje tak, jak má. Uvědom si, že současné dobíjecí soustavy jsou obvykle řízené ŘJ a nelze na ně úplně aplikovat "poučky" z minulosti.

PS: Mám Dokkera a kdybych se měl zabývat těmito nesmysly, tak ani nevyjedu. Přesto mám najeto 220 tis.km.

bob111*
hodnocení

dík všem,celý život dělám elektrotechniku,tak měřím*palec* Kolik větších závad jste na tom Dokkru měl?

hezký den

mate59
hodnocení

0x

Napětí na baterii 12,2-12,8V/motor neběží, 13,4-14,8V motor běží.

bob111*
hodnocení

Udává se ,že 12,2v to je 50% baterie,tak je asi slabá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]