Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr auta, spolehlivost

Od: domas* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, chci si koupit novější auto. Teď mám dva kandidáty a opravdu se rozhoduji mezi těmito auty: Renault Laguna 3 s motorem 2.0dci 110kw a Ford mondeo mk.4 s motorem 2.0Tdci 103kw. Rok výroby 2008 až 2011,které byste mi doporučili? I přes můj menší nájezd cca 18tkm ročně chci z osobních důvodů diesel a manuální převodovku, protože u bazarové ojetiny mám strach z automatu. Hodně mě zajímá spolehlivost daných vozidel, takže bych ocenil, kdyby mi odpověděli spíše lidé, kteří mají s těmito vozy zkušenost. Komentáře typu ,,Franta v hospodě říkal, že někde slyšel, jak..." si nechte pro sebe.

Cena vozu by měla být max 150 000kč.

Děkuji za odpovědi.:)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ze zkušenosti nejen Franty z hospody chcete něco, co není reálné. Ojetinu, která bude spolehlivá. Nikdo neví, jestli běžně dobrý vůz nevlastnil kretén, který se o vůz nestaral, každý rok stáčel 30 tis km v garáži a měnil jen polské ND.

Ne všechny ND z Polska nutně musí být na prd... Třeba mně osobně vydržel na autě výfuk z PL déle než Bosal... ;)

Nemyslím si, že mé vyjádření mělo znamenat, že zrovna výrobce jednoho dílu z PL na typ vašeho vozu byl špatný - spíše to, že ať chcete nebo ne, ojetina nebude mít nikdy jisté, jestli dojede domů z bazaru... nebo ji dovezete na odtahovce. Nejde o značku auta, typ, ani doporučený motor. I ten statisticky nejlepší kus může být špatný...

Já třeba dnes mluvil se švagrem - bojím se, že můj C5 s originální spojkou od výroby a 335tis na tachometru bude časem potřebovat generálku. Jeho Corolla prý asi taky - má tam 300tis - ale počká, až to prdne.

Který z těch dvou vozů mám doporučit tazateli?

gumid

gotrekzagary: Až vydrží stejně nebo déle jako Tyll, tak to považuji za kvalitu, jinak srovnávat z Bosalem je samo o sobě vypovídající.

@gumid Nejsem automechanik... Tyll mi nic neříká (ten s jedním L na konci tedy ano... *smich* ) ale Bosal byl v době kdy jsem ho kupoval vychvalován do nebe.*nevi*

mathew
hodnocení

2x

Z těch 2 bych vzal Lagunu, protože ji nikdo nechce takže bude za stejnou cenu v lepším stavu. Prý je spolehlivější než Laguna 2 takže jelikož na té méně spolehlivé se zatím rozbila jenom hadice a brzdový třmen tak na novější by se nemělo rozbít nic.

hodnocení

1x
Berte rozhodně Lagunu III, ideálně ph1 čili po prvním faceliftu z let 2011 a mladší...
2,0 dCi 96 a 110 kW je ideál.

break
hodnocení

0x
MKIV Mondeo je spolehlivý auto. S takovým nájezdem bych hledal 1.8TDCI...je v sestikvsltu, nemá DPF, pozor na rozvody, driv měl Lynx kombinaci řemen a řetěz, Ford jej někdy v roce 2007 nahradil mokrým remenem, mění se ve 160 000km, ale někteří vymění jen horní remen a pak se motor potká, což je drahej špas...opravoval jsem ty auta s za mě na pohodu, sám bych se ho nebál.ani 2.0 nebo 2.2, to jdou motory společný s PSA. Vhnul bych se 1.6 TDCI...
domas*
hodnocení

A nebude mít 1.8TDCI problém s takhle těžkým autem? Vím, že auto je určené hlavně pro dálniční provoz a né na závodění, ale přeci jen je příjemnější mít výkonovou rezervu.

Je v tomto autě spolehlivá elektrika a elektrické vybavení? Auto by se mi líbilo s convers+, jen mám trochu obavy, aby se systém nezačal hned sekat či problikávat apod.

break
Ta 1.8 se dávala do Galaxie, S-Maxe... stačí mu, elektrika se může pokazit i každý ojetiny. Ale oproti Renaultu Ford je v elektrice bezporuchové :)
domas*
hodnocení

Děkuji za odpovědi :)

break
Pristi rok jedno takový s 1.8 budu shánět. Pro mě ideál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]