Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odlepená guma na dveřích - čím přilepit?

Od: katka1* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám Seata z roku 2011 a dnes ráno jak jsem zavřela dveře, tak jsem přivřela i pryž - těsnění, co se táhne okolo dvěří. Tohle těsnění (pryž) se odloupla, odlepila ... nevím ani čím to tam drželo.

Blíží se zima a ráda bych tuto pryž zase přilepila. Zvažovala jsem koupit oboustranou lepící pásku 3M, šířka 5mm. Jenom nevím, jestli se to při dešti, vlhkosti či jiném prostředí zase neodlepí. Ještě jsem zvažovala koupit u nás v sámošce vteřinové lepidlo, ale radši si nechám poradit, než abych tu pryž ještě pokazila.

Moc děkuji za bohate rady. PS: chci si to opravit sama pokud možno :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardaa*
hodnocení

3x

Nejlepší je použít lepidlo na gumu. Já lepil Chemoprénem.

hodnocení

2x

odmastit a chemopren.nebo oboustrankou,ale to vydrží max do jara,možná trochu déle.

Doplním- Oboustranka krátkodobě.chemoprén by mohl při správné aplikaci vydržet po celý zbytek životnosti auta-jinak na vícero modelech nebylo toto lepeno ale jen nasazeno - zasunuto na kastli!

hodnocení

0x

Na gumu je chemoprén. Buď "extrém" nebo "na obuv", ty by měly dobře odolat i vlhku. Dbejte na to, aby lepené plochy byly čisté a odmaštěné.

gumid
hodnocení

0x

chemoprénem. vteřiňák určitě ne!

asd1

Jsou i vteřinovky na gumu, ale to nejsou ty ze sámošky ;)

Neni přetržená? (Utržená těsnicí část od části na kastli). Aspoň na mém autě je guma jen nasazená...

Taky bych se přikláněl k tomu, že je guma u dveří jen nasunutá na hranu kastle. Pokud se utrhla a zbytek zůstal nasunutý na té hraně, bude lepení obtížnější.

asd1

To pak nejlíp z vrakáče celou gumu a přehodit... Guma je pro ně odpad tak bych víc jak 20 Kč nedal ;) Příp. zadarmo od někoho kdo posílá auto do hutí (dává na vrakáč)

Kvalitní vteřinovka která to slepí i bodově stojí tak 300,- Kč a dost pravděpodobně se to urve vedle spoje i když spoj bude kvalitní (scelkově tará zpuchřelá guma)

rorschach*

vidíš a já zrovna tohle nedávno řešil a vrakoviště za 200kč plus pošta 150-200kč k tomu. Docela drahé co. A když jsem oslovil rozebírače aut v mém městě tak jsem buď nikoho nenašel nebo firmy co se dílem pod 300kč nezabývají

asd1

Tak oni by nejradší pětikilo i za pojistku ;) Legrace je, když ze starý piksly chtějí pětikilo i za díl který tolik stojí nový... Plasty gumy jsou pro ně odpad a skoro nikdo to nechce. Naopak musí plati za likvidaci = je pro ně výhodné i rozdat zadarmo. Ale proč si nenahrabat *smich*

gumid

Octavia 1 má dekorační lištu interiéru z měkkého plastu naraženou na spoji plechů karoserie a teprve na té plastové lemovce je nalepená guma. Koncern to použil i u Seata.

Je to neštěstí a upustili od toho.

Felda to má taky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]