Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace a jiný stát

Od: miro9 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den Máme navigaci Garmín. Udajně když pojedeme podle navigace třeba na Slovensko je třeba něco nakoupit nainstalovat atd. Co je zapotřebí atd. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je potřeba mít nainstalované mapy dané země.

A jaké mapy máte v navigaci, to snad víte.

hodnocení

1x

Jakou mapu máte v navigaci najdete přímo v přístroji. Já se k tomu proklikám přes "nastavení" - "o programu" - "mapy". Ale nemám Garmin, takže to možná musíte hledat jinde. Určitě to tam někde bude.

Taky se to dá zjistit celkem jednoduše, když zadáte cíl v zemi, do které chcete jet. Pokud ho navigace najde, příslušnou mapu v ní máte. Velice pravděpodobně máte v navigaci nainstalovanou mapu celé Evropy.

hodnocení

0x

Kolega má navigaci garmin a chtěl cestovat do státu který nebyl v navigaci a chtěl tu mapu aktualizovat - rozšířit a nešlo mu to. Měl konkrétně NUVI 40

Tak mě požádal jestli bych to nezkusil já.

A já jsem zjistil následující:

Rozšířit mapu lze pouze přidáním požadované mapy na SD karté do navigace.

A navíc ani ta mapa na SD kartě nelze aktualizovat - musí se zakoupit nová SD karta s aktuelní mapou.

Takto to má garmin, jestli i jiní netuším.

Takže tzv. doživotní aktualizace je pouze aktualizace mapy která byla nahrána při koupi přístroje.

Takže kdo by chtěl celou evropu asi by si musel koupit navigaci s nahranou celou evropou, ale žádné rozšíření není možné i když je v navigaci dostatečně velké úložiště.

hodnocení

0x

Nevím jak je to u Garmina, ale já mám TomTom a mám mapu Evropy (také to ale každý TomTom neobsahuje, záleží na konkrétním typu), takže další nastavení odpadá. Možná se i u Garmina dá něco takového nainstalovat. Zkuste se podívat do manuálu, případně na jejich podporu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]