Nejste přihlášen/a.
dobrý den, na STK mi neprošla moje 406ka (1998, combi, benzín, 1,8) kvůli nefunkčnímu počítadlu km (nefunguje ani ukazatel rychlosti), protože je stejný stav km jak na minulé technické. mám 3týdny na nápravu. Počítadlo je digitální, musím natočit o několik km víc, pak prý projde. Jak to řešit?
Nepředpokládám, že bych veřejně našel někoho, kdo by to zvládl, ale pokud ano, tak lokalita jsem východní čechy, 20km od hradce králové
Nebo bylo by řešení sehnat jiné budíky s větším stavem km? když mi toto automechanik přehodí, bude pak počítadlo normálně fungovat? (aby za 2 roky nebyl na STK stejný problém)
díky
Ukazatel rychlosti i počítadlo km samozřejmě musí fungovat jinak neprojdete takže to opravte a nebo to nechte někoho udělat. Co se týká nájezdu tak jestli najedete za 2 roky 1km je vaše soukromá věc a technikovi do toho nic není.
Technikovi do toho je a moc-pže to může znamenat stočený tachometr a pak samožřejmě nelze technickou projít!
Přivezu na podvalu na TK, pak odvezu a na dva roky uložim do garáže. Pak přivezu na další TK se stejnými kilometry. = legálně lze nenajet nic, nevim o povinnosti s vozidlem jezdit..
Pokud vim, tak kilometrů nesmí být míň než minule..
nikde neni napsano ze musis mit na technicke o xx tisic vic nez pred dvema lety, ja treba zazil zakaznika u ktereho auto, s kterym sem jel na technickou, melo najeto jen 30km od posledni technicke
diesel® do totality, kdy lze někoho trestat na základě doměnek jsme ještě naštěstí nedošli a ani do takové, kde by bylo určeno, že se svým autem musí člověk najet 15 638km jinak dostane 30 ran bičem. Takže kdyby mi někdo nedal technickou, protože auto najelo jenom 1km za 2 roky tak to předám právníkovi a dotyčná stanice to může zabalit.
pri TP je to zavada Typu B, pRi hole evidencni kontrole to zavada neni ale piŠše se to do poznamky protokolu
tachometr si muzes vymenit i sam, ale pri nejblizsi evidencni kolntrole musi na STK predložit prohlašeni že byl vymenen tachometr , kdy a za jakeho stavu km a soucasny stav ( ten si na STK zdokumentuji) Takže i kdyby byl nizši protze je tachometr novy je to v poradklu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.