Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky

Od: jvanysek odpovědí: 11 změna:

Doplnění otázky: dal jsem do 4taktní sekačky speciální koupenou směs pro 2taktní křovinořezy, ve které je namíchán olej. Může se tím sekačka poškodit? Mám směs vytáhnout ven nebo můžu se směsí dosekat? Mám sekačku nějak vyčistit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nepoškodí se, až spotřebujete půlku nádrže, dolejte dalším benzínem.

raadek*
hodnocení

0x
Predevsim jste mel benzin ze sekacky vyjet na konci sezony, protoze uz neni benzin co byval a myslim, ze to mate i v navodu. Jinak namichany benzin s olejem 1/50 motoru neublizi, ale priste radeji pouze cisty a hlavne cerstvy benzin. Pokud budete mit na jare problemy se startem a provozem, tak benzinovou nadrz vypustte. R.
repak*

No, já to nikdy za 10 let neudělal *hi* a žádné sekačce (Stiga, Mountfield) se nikdy nic nestalo. Vzhledem k tomu, že neznám sekačku, kde by to šlo kohoutem dole u nádrže, tak to jde dost blbě. Jedině nechat "vyběhntout", ale trocha tam zbyde vždycky. Jawa 21 mi chytla na benzín starý asi 5 let ...

raadek*
Od nadrze vede hadicka pridelana svorkami. Osobne take v B&S benzin nechavam, ale Hondy s tim mivaji nekdy problemy. Pak se majitel divi, ze mu kolisaji otacky. R.
repak*

U Stigy hadička není, aspoň ne viditelně. U Mountfieldu nevím. Oboje motory Briggs&Stratton. Honda má pokud vím svoje motory.

raadek*
Myslel jsem motor Honda, ktery pouziva mimo jine i Stiga. Docela by me zajimalo jakym zpusobem se u tveho B&S dostava benzin ke karburatoru? R.
1jara*

Repák má pravdu B$S má nádrž na karburátoru a pod ní je membrána. Vylít benzín nejde, protože by se dostal olej do válce, jedině vysát z nádrže. Měl jsem sekačku s tímto motorem patnáct let a nikdy jsem benzín nevylíval. Pokud u tohoto motoru vyleješ benzín tak membrána vyschne a zteří.

raadek*
Mohli by jste napsat typ motoru, ktery ma karburator pripevnen primo k nadrzi? Jak dlouho se skladuji motory bez benzinu nez se dostanou k zakaznikovi? Z navodu - Motory ukladane na vice nez 30 je treba chranit prisadou do paliva nebo z nich palivo vypustit. Tim zabranite vytvareni pryskyricnych usad v palivovem systemu, pripadne v hlavnich castech karburatoru. R.
doplněno 09.02.10 18:50: Prominte, myslel jsem 30 dni. R.

hodnocení

0x

a dotaz se vytratil

proč vypouštět benzin?

ale proč?

raadek*
Moc jsem Milane vasi otazce nerozumel. Proc vypoustet benzin? Protoze to doporucuje vyrobce. R.
bruk600*

No vzniká tu vlasně nový problém přidáváním biosložek do paliv.Je krásné jak "ušetříme" životní prostření přidáváním přírodních olejů a lihu do paliv,ale po odstavení stroje můžou dost často nastat velké problémy.Už si stěžují zemědělci,že při odstavení sezoních strojů jim zalepuje řepkový olej vstřikovací čerpadlo a vstřiky.Do bezínu se prý přidává líh a možná i nějaké jiné "sjrajty" a ty pochopitelně během zimy nějak degradují,nebo jsou silně hydroskopické a to nám přivese vodu do nádrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]