Dobry den,vedel byste nekdo kde najdu na rencku sceniku r2000 cidlo narazu pro airbagy? Sviti mi kontrolka airbagu+SERV a diagnostika pise DF009-informace o narazu - spojeni.Pry by melo byt neco s cidlem ale vubec nevim kde ho hledat a jestli ma smysl sundavat př naraznik
Nárazník nesundavej,tohle by mohl dělat špatný spoj pod sedadlem spolujezdce.Většinou stačí vyčistit kontakty.U Renaultů napříč typy je to zcela běžná závada.
luko89
Pod sedackama jsem je uz prosel a promazal,predevcirem i ve volantu,tak uz jen zbyva pred spolujezdcem ale vidim to spis na to ze asi budu shanet diagnostiku ktera me presneji urci kam se podivat,z tech co jsem uz prosel tak ty kontakty meli naprosto cisty bez nejaky necistoty
U VW/Škoda jsou čidla žlutá a samotné hlavní je v řídící jednotce na středovém tunelu pod kobercem.
gumid
Chybu vyvolá i zaoxidovaný konekotr nebo narušené vedení kabelového svazku
luko89
Tak presne tenhle spinac znam ale jen pod tim co mi asi dva lidi rekli ze to pri narazu vyradi z provozu palivovy cerpadlo a ne ze by to melo spojitost s airbagama..
gumid
Jo no, může být vadný kroužek volantu. Ten Wurth diag je jen nápověda.
Vždy jsem zatím v x pripadech jenom vedný, zpravidla zvýšený odpor smyčky... Pomůže vyčistit, respektive prostrikat konektory... I ty co vypadají hezky jsou zoxidované, ale hlavně je najít... Pro sedadla jsou zpravidla pod sedadlem, ale někde i ve sloupcích a prazích... Taky záleží kolik má auto airbagů... Když jich je třeba 12 tak je to docela i fuška, byť diagnostika zpravidla určí který to je...
V nárazníku žádné čidlo není. Je součástí ŘJ airbagu. Tohle spíš vypadá na skřípnutý drát v průchodce do dveří nebo pod sedadlem. Nevím, jestli má Scenik boční bagy ve dveřích nebo v sedadlech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.