Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna hadice

Od: buri* odpovědí: 8 změna:
Zdravím, měnil jsem hadici před vstupem do intercooleru na Seat Leon 1m 110kw. Urvala se mi čas nevím ani jak to nazvat je to vidět na fotce, ale drží to tu sponu.. chci se zeptat jestli to udrží když to bude jenom na jedné straně a nebo jak by to šlo udělat. On tam byl předtím navrtán šroub od předchozího majitele a to asi roztrhlo tu hodici nejspíš.. díky za odpovědi
Výměna hadice

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Počítej s přetlakem 1 bar, tedy na každý cm2 průřezu hadice bude působit síla 1 kg. Jestli je průřez odhadem 30 cm2, tak se síla 30 kg snaží odtrhnout hadice od sebe. Sám musíš zvážit, jestli rozpojení hadic spona na jedné straně zabrání.

buri*
hodnocení

A šlo by to nějak zajistit?

Na určitou dobu to jde zachránit pevnou páskou - ale je jasné, že kdo chce jezdit, musí mít i na servis.

rv*

Nouzově třeba 2x hadicovou sponou vhodného rozměru levne-rucninaradi.cz/.... Na každém konci navlečena a utažena jedna spona tak, aby měly šrouby vedle sebe. A pak kusem drátu tyto dva šrouby stáhnout k sobě tak, aby se hadice nerozpojily.

hodnocení

0x
Chce to novou hadici todle nezachráníš nebo jen na chvíli a vypeče tě to v nejmín vhodnou dobu
Urval se ti zajištovací zobaček
Ja to na jednom pasatu řešil 2ma šroubovacíma sponama mezi které sem vložil plechy z sk pásky jejichž konce sem ohnul okolo těch šroubovacích spon a pásky jak na hadici tak na koleru utáh
Jezdí stim už rok a pul a zatim to drží
buri*
hodnocení

To zní dobře, ale přesně si nejsem jist jak to myslíte foto asi nemáte co?
Foto nemam
Zasunout hadici do koleru
Jedna spona hadice koleru
Druhá spona na koler - vstup pro tu hadici
Pak dva proužky z sk pásky či jiného plechu dylku stanovíš dle toho jak sou ty spony daleko od sebe
Ty plechový pasky podsuneš pod ty spony a ohneš přez ty spony a spony utáhneš
Ty pasky sem dal proti sobě
Místo plechových páskú sem púvodně chtěl dat silnější umělohmotný pásky leč sem si nebyl jistej teplotou v daným místě tak sem to udělal z plechu
buri*
hodnocení

Je mi to blbý, ale můžu poprosit nějaký kontakt jestli by jste byl ochoten mi poradit když to budu dělat jako nějak tak vím to udělat, ale pořád si nejsem jist. Že bych si nakoupil materiál a poslal bych v třeba foto jak to dělám a řekl by jste mi jestli jste to tak mmyslel nebo ne. Nebo vám klidně napíšu svůj kontakt kdyby to bylo lepší. Díky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]