Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost stk

Od: jk82® odpovědí: 9 změna:

dobrý den chci zeptat ve velkém techničáku mám naposled platnost do 12.10.2019 tak musím do toho datumu mít hotovou stk( na známce je vyražená 10 .19) podle mě je duležitý ten datum v techničáků.je to tak nebo ne.děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ten údaj na známce je pouze informativní.

hodnocení

5x
Platí to co je ve velkém TP takže pokud je psáno že stk končí 12.10. tak pokud vás policie chytí 13.10.a prolustruje máte problém

hodnocení

2x

Technickou můžete (pokud nebudete jezdit) udělat i dva roky po propadnutí. pokud chcete jezdit dál tak návštěvu na STK absolvovat nejpozději dne 12.10.2019.

Pokud při silniční kontrole PČR nebude zjištovat datum Tk pak se teoreticky nic neděje-tolerují dojíždění do joínce měsíce vyznačeného na RZ-ale problém by byl v případě Vámi zaviněné nehody-pojišťovna by po Vás pořadovala nahradit plnění!

gumid
hodnocení

2x

Důležité datum je v techničáku.

PČR zjistí taktéž přesné datum. Známka je informativní.

Na STK můžete přistavit auto i půl roku dříve než je konec platnosti.

jardaa*
hodnocení

1x

musím do toho datumu mít hotovou stk
Nemusíte pokud nechcete. Tam je to nezajímá. Koliko lidu jezdí bez STK. Do doby, než budou automatizované systémy kontroly kamerami u kdejaké komunikace.

doplněno 02.10.19 14:57:

Jinak se dočtete jak je to v §§ 41, 42.

hodnocení

1x

Musíte mít do toho data novou technickou, abyste mohl dále jezdit.

hodnocení

děkuji ,za odpovědi nebyl jsem si jistý ,ještě že tu je ta poradna ještě jednou dík*palec2*.

mak*
hodnocení

0x

Však máte v TP i na nálepce stejný termín. Jen na té nálepce není přesně den. 13.10.2019 už nesmíte bez STK vyrazit.

Osobně bych taky hlasoval pro, aby 10.19 znamenalo kdykoliv v říjnu. Protože takhle se Vám termín STK neustále posouvá a když mám motocykl s STK v dubnu, tak z toho za chvíli bude březen a to není zrovna příjemné jezdit na motorce. U auta to až tak nevadí, ale přecijen, když je na autě třeba před STK něco udělat, je lepší, když je na to teplo.

gumid

Tak si udělej další STK za 1,5 roku a posuneš si to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]