Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzin s olejem do čtyřtaktu

Od: jvanysek odpovědí: 5 změna:

Poškodí se nějak čtyřtaktní motor když jede na nenzin s olejem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Chtelo by to vice informaci. Znam manika, ktery daval do 4T sekacky benzin s olejem nekolik let nez jsem mu vysvetlil, ze je to zbytecne. R.
1jara*

Olejem se zasírá svíčka.

raadek*
Tazatel to uz upresnil. Co jsem pochopil, tak pouzil 2T olej v klasickem pomeru, ktery svicce neublizi. Samozrejme 4T olej je o necem jinem. R.

jabraka*
hodnocení

0x

Čtyřtaktů je poměrně málo mezi pilami,a sekačkami a jinými zahradními motory.Zajímavé je,že jsem se dotazoval v profesionální prodejně těchto strojů a ani jeden prodavač mi nedokázal mezi desítkou prodávanýchj produktů říci,která je čtyřtakt a který je dvoutakt.

Do dvoutaktů je poměr B : O 40-50 : 1.Oleje je tam tedy maličko.Jediné,co by se mohlo stát,že to bude více kouřit a jak uvedl kolega nahoře,může se vytvořit pecka na svíčce.A je důležité si u čtyřtaktu pamatovat na dolévání a výměnu oleje ve skříni motoru.

raadek*
Jabrako, rotacni sekacky jsou z 99% 4T, pouze firma AS motor dava do nekterych profi modelu 2T motory. Krovinorezy a vizinace pouzivaji z 80% 2T motory. Vyjimkou jsou minictyrtakty Honda, Subaru, Mtd a pseudoctyrtakt Stihl. Motorove pily 100% 2T motory. Zatim se 4T experimentuje Dolmar, ale jeste se mu nepodarilo uvest pilu do prodeje. A pak tu jsou univerzalni motory od firmy Jikov. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]