Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybitá baterie Škoda Felicie

Od: coccinelle* odpovědí: 23 změna:

Potřebuji poradit.

Po dvou dnech stání v garáži se nám vybila baterie u Felicie (benzínová), baterie se dá dobít, to není problém, ale zároveň s baterií nám přestalo fungovat dálkové ovládání auta a nelze se teď nijak do něj dostat. Nemáte s tím někdo zkušenost? Automechanik po telefonu na rovinu řekl že neví co s tím a my jsme bezradní... Co s tím?

Julie

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To nemate zamky ve dverich a klice k onem zamkum?

Ani od kufru?

jabraka*
hodnocení

2x

Určitě se dá dostat dovnitř kufrem.Já jsem se také jednou pokoušel odemknout klíčem,přední dveře odolávaly a kolíček dveří se musel vysunout zevnitř ručně.

JABRAKA

cyril*

Možná, že hůře chápu, ale kterým kufrem máte na mysli? Když tazatelka uvádí, že její kufr lze otevřít jedině z vntřku auta, tak potom to vypadá jedině na ten váš kufr, což jí bude asi k ničemu.

ar*
hodnocení

0x

Julie julie vy jste stím dálkáčem spohodlněla a úplně zapomněla na ty zámky a klíče jak vám dobře poradil Axus. V jednoduchosti je krása.

Jsem dal odpoved formou dotazu, pac jiste Petronelli znas ty frajirky, co si v ramci tuzingu kompletne zavari zamky ci rovnou cele kliky *ee* a pak pri prvnim problemu s elektrikou cumi jak pul pr*ele z krovi, ze se do auta nemuzou dostat...

ar*

To jo ,ale nemyslím že toto je problém Julie. Spíše si nenapadl starý postup

coccinelle*
hodnocení

Se vší úctou - nejsem hloupá blondýna, abych nejprve nezkusila zámky. Bohužel - zámek na předních dveří nereaguje a na kufru ho již máme zničený několik let, takže kufr se dá otvírat jen zevnitř...Rozhodně to nemá nic společného s pohodlností ;o)

ar*

Já jsem ,ale neřekl že jte hloupá blondýna, ale člověk když zazmatkuje kodáže ledaco. To že nejde otevřít ani jeden ze tří zámků se stává taky málo kdy. Ten zámek u pátých dveří beru to je věčnej problém u Felicií. U ostatních zámků je spíš problém v tom jestli jsou zamrzlé nebo jen zatuhlé. Zkuste je prostříknout glykosolen a potom nějakým konkorem. Pokud nemáte nic po ruce a zámky jsou zamrzlé zkuste jednoduše parkrát nahřát klíček zapalovačem.

stirecek*

Se vší úctou - zanedbala jste údržbu a teď bude felicie zanedbávat vás, takže čemu se divíte?

Se vsi uctou - to vam skutecne nefunguje ani jeden jediny zamek?

Mate kolem spuntu na dverich konicke krouzky zabranujici vytazeni?

Pokud ne, tak vemte provazek o kulatem prurezu - staci dlouha tkanicka, zhruba uprostred delky udelejte pevnou, nestahovaci smycku o prumeru cca 3cm, tak, aby drzela pokud mozno otevrena.

Pres roh dveri prostrcte skrz tesneni smycku dovnitr (jeden konec provazku bude couhat ze dveri nahore, druhy konec bude couhat z boku u sloupku) a rezavyma pohybama stahnete spagatek dolu tak, az se smyska dostane ke spuntu.

Pak smycku natocte tak, aby obklopila spunt. Zatazenim za ten konec spagatku, co couha dole u sloupku smycku vzpricite kolem spuntu.

Pak staci pri stalem tahu stranou pomalu zacit tento konec provazku tahat nahoru.

Pokud nemate mechanizmus dveri zarezlej, tak spunt vyskoce celkem snadno.

Prace na dve minuty.

Jeste neumely obrazek, jak na to.

Po omotani smycky kolem spuntu tahat ve smeru, jak je naznaceno sipkama.

Vybitá baterie Škoda Felicie

repak*
hodnocení

0x

Pokud jste zaslepili zámky nebo ztratili klíče tak myslím, že šikovný automechanik ví jak se do zamčeného auta dostat bez jeho poškození.

Nebo se obraťte na nejbližší spolek zlodějů aut :)

hodnocení

0x

to se může stát jen někomu,kdo na údržbu vyloženě "prdí" . . .. . *smich* autíčko se Vám tak trochu pomstilo, Chá chá. . . . *smich*5x

parizek*

Je videt, ze jsou tu i pepicci, kteri umeji skvele poradit ;)

Prominte, nemohl sem jinak. Auto je dobrý služebník, a je potřeba mu vobčas "dát všimný" (věnovat také čas) . . . zde to bylo myslim zanedbáno "na mnoha forntách".*plac*

coccinelle*
hodnocení

Budete se divit, ale auto máme v dobrém stavu a rozhodně není zanedbané, je garážované, po technické a staráme se o něj opravdu pečlivě vzhledem k tomu, že je jediné které máme...Takže pokud mi nemáte jak poradit, tak se raději ani neozývejte - kvůli vašim škodolibým a rádobyvtipným posměšků tu nejsme *jasne* a navíc nehodlám dostávat na emal upozornění o odpovědi na můj dotaz a zdržovat se vašimi vzkazy typu chachacha. Takže neděkujem a ...však tu písničku znáte.

repak*

Ale pokud je auto v garáži budou těžko zamrzlé vložky zámků. Blbá otázka: klíčem nejde otočit ani v levých ani v pravých dveřích? Vložka je spojena se zámkem těch dveří mechanicky, to nemá s centrální zamykáním co do činění. Právě proto je rozumné nechat si alespoň jedny dveře v autě s centrálním zamykáním na klíč.

Upřímně se tazatelce zde v toto tématu omlouvám za "prndy". *plac*Dobrou péči o vůz si přestavuju jinak, než tak, že mi nefunguje ani jeden mechanický zámek na automobilu. Moje chyba. Ale může se to jistě stát a stalo se. Bod sem dal odpovědi výše za ten provázek za oknem, používá se to, myslim.

parizek*

Miro ono je take dulezite prihlednout k pohlavi :) Zeny rady jezdi, ale auto je pro ne zalezitost pro chlapa, proto mu nevenuji peci. Tim to nemyslim vubec spatne, jen to, ze ja uz jsem si zvykl, staram se o dve auta, jedno sve a druhe "damske", takze vim, jak to je. Zeny zase dobre vari a staraji se o nas, takze hold kazdy umime neco :)

stirecek*

No otevřít by to šlo, ale čas byste nejspíš mechanikovi nezaplatila, proto to odmítl. Být na Vašem místě, už při problému bych vyměnil baterii v klíči a zkusil to odemknout, pokud tedy baterie v autě ještě nebyla vybitá úplně. Jestli má nebo nemá cenu řešit tři špatné zámky, to už nechám na vás*haha*, ale já si pod pojmem údržba představuju maximálně jeden nefunkční zámek, druhý by mě už maximálně varoval a třetímu bych už já šanci nedal. Tedy pokud bych neměl plán "Bé";)

Další věc, určitě máte náhradní klíč, tak zkuste otevřít auto náhradním, pokud nemáte, nechte si vyrobit, protože "ojetý" klíč" nemusí fungovat.

Třetí věc - otevřít kapotu a baterii dobít, pak odemknout dálkáčem. Nevím jak u feldy, ale kamarád vyháčkoval kapotu u mondea bez poškození, sice mu to zabralo celé dopoledne, ale ušetřil 4000 za práci v servisu, kde se byl radit. Proto vás mechanik odmítl.

A když nic nepomůže, tak bych zašel do pojišťovny připojistit čelní sklo, možná budete mít štěstí aauto nebudou chtít vidět. Pokud se podaří pojistit, tak rozbít a cesta bude volná:)

Třeba se vám to ale podaří vyháčkovat tím špagátem a ušetříte. Opravdu ale poslední možnost je rozbrušovačka. Takže zatím neděkujte a pak dejte vědět*jasne*

Felicii otevře každej zručnější manik. Přes čelní sklo, to je fakt nářez...

fidonet*

Také mě udivuje, že tohle ještě nebylo vyřešeno. Když jsem si poprve zamkl klíče , tak mi kamarad po telefonu řekl postup, mimojiné celkem shodný jako je tady již dost. Pak je to otázka minuty. Poproste prvního šikovného mladíka co dělá do aut.

stirecek*

No já doufám, že se madam už do auta dostala šetrnějším způsobem, než jsem navrhoval*stop* Snad po mně nebude chtít nové okno*modla*. Ono je to fakt otázka minuty, kolikrát stačí jenšroubovák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]