Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo pro opravu auta, dílna, pozemek?

Od: rolfovo* odpovědí: 7 změna:
Zdravím, jak řešíte vy, kdo jste z města, drobné opravy auta? Před panelákem s prodlužovacím kabelem z okna bytu se mi to vážně dělat nechce. Neexistuje nějaká veřejná dílna, případně by stačil plac s přívodem elektřiny někde venku a v ideálním případě nějaká malá nájezdová rampa. Ale existuje něco takového v okolí Prahy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rorschach*
hodnocení

0x

V Praze před nějakou dobou byla nějaká služba typu veřejná dílna. Prostě jsi se objednal/přijel autem a zaplatil si pronájem místa a dostal jsi možnost zapůjčení nářadí, zvedáku a tak, ale nevím jestli to ještě funguje nejsem z Prahy.

Já když jsem bydlel v bytovce u které bylo hned po našim oknem parkoviště tak jsem si hodil dolů prodlužku, ale teď bydlím v paneláku a parkoviště je kus takže to řeším ručním nářadím a případně měničem

rolfovo*

A ten měnič - ten vydrží jak dlouho dodávat energii např. vrtačce nebo leštičce, aspoň rámcově?

gumid

To nezáleží na měniči, ale na jeho zdroji (připojeném akumulátoru a jeho Ah). Lépe nějaká benzínová elektrocentrálka (pro rotační nářadí s velkým odběrem).

hodnocení

0x

Dříve bylo možno si takto provádět opravy ve svazarmovských dílnách,ale podmínky? to neznám.

rolfovo*
hodnocení

0x
No veřejné dílny jsem na internetu hledal, ale našel jsem jen dílny ve smyslu ruční výroby něčeho, žádná dílna nebyla na auto. Škoda že nikdo nic takového nenabízí, skoro si myslím, že by o to byl v okolí měst docela zájem.
Nebyl by zajem. Tato sluzba skutecne existovala, akorat si za boha nemuzu ted vzpomenout na nazev, ale zkoncila . Ze dvou hlavnich duvodu. 1. k cizimu naradi se kazdy choval jak dobytek a 2. zkratka o takovovou sluzbu nebyl takovy zajem, aby byla rentabilni. Dnes si chce auto zkratka doma spravovat tak 1 ze 100. Nebo spise i mene. Kdysi to skutecne slo pres Svazarm, ale to uz je zcela jina doba.
Dnes sam bez zazemi zkratka jenom na heveru na parkovisti s aku naradim.
gumid

Tuším že se to jmenovalo svépomocná dílna.

Mě by spíš potěšili nájezdové rampy. kterých bylo kolem bytovek a sídlišť mraky.

Nářadí ať má každé svoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]