Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo z odborníků sdělit, jak to skutečně je. Mám poklice pod šroubama, dosud je sundavat nepožadiovali, je tu nějaká změna a kde ji najdu? Děkuji.
Na STK bez poklic, je jedno jak jsou přidělané. Jednak by měli orientačně měřit sbíhavost, což přes poklice nejde a dále kontrolují stav šroubů a případný únik oleje. V praxi dnes sbíhavost neměří a už snad žádné auto nemá v náboji kola olej, takže jde asi jen o ty šrouby, které jsou ve Vašem případě vidět, nic méně nařízení je jasné a není ničím podmíněné.
.
Je to z zákoně 59/2001. Platí to od poloviny roku. Nejen sbíhavost, ale i vyražené ET na disku se kontroluje.
Jak kontrolují ET na disku když tam není?Z asi 5 sad to mám jen na jedné sadě (originální disky SWIFT na c-BX)JInak tyto originál disky jsou jediné co to mají,
Už zase zákon? A kde to v tom zákoně je? Já to marně hledám. Poprvní to po mě chtěli před pěti šesti lety. Přišlo to jak jinak z €U. Tipl bych si zákon o podmínkách provozu ... ale tam o poklicích ani ň.
193/2018 Sb. - novela zákona 56/2001 Sb. a vyhlášky č. 206/2018 Sb., 209/2018 Sb. a 211/2018Sb.
zdroj: stk-spara.cz/...
Ano,píše se to,ale praxe je asi jiná.Na xantii mám také pod kolovými šrouby a nikdy jsem je nesundaval a vždy prošel .Jinak platí to už 15? 20? roků .
sundava se kvuli kontrole uchyceni kola, vceera bylo predemnou auto ktery je musel sundat i kvuli evidencce
nejsou to vymysly mechaniku ale tak to proste musi delat, auta se foti a pokud ho vyfoti i s poklicema tak to pri priadne kontrole bude jeho problem, dela svoji praci tak jako kazdy jiny
jinak treba hnujdaje maji bezne poklice pod sroubama
Jenom tě poopravím.
S Hyundaiem jsem byl na technické nedávno a poklice mají pod maticema. Ale tu poklici drží pouze dvě matice z pěti. Takže před technickou ti stačí na každém kole povolit dvě matice a máš poklice sundané.
Kontroluje sa najmä to ET vyrazené na disku. Ak je to všetko snímané kamerou,tak ako by to vysvetlil technik,že to kontroloval,ak tam budú puklice?
Ještě jadnou-jak zkontrolují "vyražené ET" když to na disku vyražené není? Z 5 ,slovy pěti sad disků to mám na jedné a to ještě na sadě litých disků, kde poklice navíc není!
Pane Nunici neumíme číst? Já nepsal jak přes poklici přečíst ET ale jak přečíst ET když na disku NENÍ vyznačeno!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.