Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poklice na STK

Od: jirizahorsky odpovědí: 23 změna:

Může mi někdo z odborníků sdělit, jak to skutečně je. Mám poklice pod šroubama, dosud je sundavat nepožadiovali, je tu nějaká změna a kde ji najdu? Děkuji.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Poklice se musej před vjetím na stk sundat
stk-spara.cz/...

mak*
hodnocení

4x

Na STK bez poklic, je jedno jak jsou přidělané. Jednak by měli orientačně měřit sbíhavost, což přes poklice nejde a dále kontrolují stav šroubů a případný únik oleje. V praxi dnes sbíhavost neměří a už snad žádné auto nemá v náboji kola olej, takže jde asi jen o ty šrouby, které jsou ve Vašem případě vidět, nic méně nařízení je jasné a není ničím podmíněné.

Dobrý den. U nás na STK začali vyžadovat sejmutí poklic současně se zahájením fotografování auta při prohlídce. Kontrolu geometrie, šroubů a disků však fyzicky nedělali dříve i nyní ji stejně nedělají. Papírově se to asi vykazuje, fotem auta s poklicemi by to na sebe "práskli". A to je ten problém.

hodnocení

1x

.

Je to z zákoně 59/2001. Platí to od poloviny roku. Nejen sbíhavost, ale i vyražené ET na disku se kontroluje.

Jak kontrolují ET na disku když tam není?Z asi 5 sad to mám jen na jedné sadě (originální disky SWIFT na c-BX)JInak tyto originál disky jsou jediné co to mají,

jardaa*

Už zase zákon? A kde to v tom zákoně je? Já to marně hledám. Poprvní to po mě chtěli před pěti šesti lety. Přišlo to jak jinak z €U. Tipl bych si zákon o podmínkách provozu ... ale tam o poklicích ani ň.

193/2018 Sb. - novela zákona 56/2001 Sb. a vyhlášky č. 206/2018 Sb., 209/2018 Sb. a 211/2018Sb.

zdroj: stk-spara.cz/...

hodnocení

0x

Já jsem tohle varování našel jak na web-stránkách příslušné technické kontroly, tak i na dveřích při vstupu.

hodnocení

0x

Ano,píše se to,ale praxe je asi jiná.Na xantii mám také pod kolovými šrouby a nikdy jsem je nesundaval a vždy prošel .Jinak platí to už 15? 20? roků .

Viz výše - od 1.10.2018. U aut kde jsou poklice pod všema šroubama s tím je trochu problém

Dvacet let to procházelo ale teď už nemusí, protože letos se všechna auta na STK fotí a pokud bude technik chtít mít jistotu že ho za nesundané poklice někdo neklepne přes prsty, bude je chtít sundat.

xenofob
hodnocení

0x

nejen bez poklic ale auto musí být také čísté

vzhledem k tomu, že po ČR jezdila auta se 2 šrouby na kole místo 5, přistoupilo MDCR k novelizaci vyhlášky

hodnocení

0x

Nyní je to tak, že i ti, co celá léta procházeli a to nemuseli ani automobil ukazovat, nyní budou holt muset a i ty puklice budou sundávat.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

sundava se kvuli kontrole uchyceni kola, vceera bylo predemnou auto ktery je musel sundat i kvuli evidencce

nejsou to vymysly mechaniku ale tak to proste musi delat, auta se foti a pokud ho vyfoti i s poklicema tak to pri priadne kontrole bude jeho problem, dela svoji praci tak jako kazdy jiny

jinak treba hnujdaje maji bezne poklice pod sroubama

Jenom tě poopravím.

S Hyundaiem jsem byl na technické nedávno a poklice mají pod maticema. Ale tu poklici drží pouze dvě matice z pěti. Takže před technickou ti stačí na každém kole povolit dvě matice a máš poklice sundané.

Tak to máš dobrý-já musím auto vyheverovat a vyšroubit všechny 4 šrouby ,sundat poklici a zpětně vše nandat.

renegade11*
hodnocení

0x

Když píšeš mám poklice pod šroubama, tak jsou asi vidět šrouby, technik kontroluje plný počet šrobů, tím pádem se sundávat nemusí , Zavolej si předem na STK a zeptej se předem než pojedeš , tady ty odpovědi?

jurajjuraj*

sundavat MUSIS vzdycky, i kdyz je matky/srouby videt

hodnocení

0x

Kontroluje sa najmä to ET vyrazené na disku. Ak je to všetko snímané kamerou,tak ako by to vysvetlil technik,že to kontroloval,ak tam budú puklice?

Ještě jadnou-jak zkontrolují "vyražené ET" když to na disku vyražené není? Z 5 ,slovy pěti sad disků to mám na jedné a to ještě na sadě litých disků, kde poklice navíc není!

A jak zjistí jestli tam je nebo není při nasazených poklicích?

majklchris

Pane Nunici neumíme číst? Já nepsal jak přes poklici přečíst ET ale jak přečíst ET když na disku NENÍ vyznačeno!

asd1

Pokud ET není vyznačené, tak ho buď změří nebo tě vyhodí... ale tipnul bych, že ET se řeší jen když je jasně vidět už z dálky že tam jsou ráfky co tam nepatří...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]