Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám určitě banální otázku/dotaz. Mám auto (Mazda3) s litými disky 17`. Když přezouvám, tak měním pouze pneumatiky a tyto disky používím tedy celoročně. Kvůli drahému přezouvání pneu chci koupit plechová kola a měnit pak už pouze kola.
Otázka zní: musí to být zase 17` velikost? Podle TP mohu používat 15, 16 a 17, takže to vím, že by tam pasovaly. Ale spíš to myslím tak, jestli je vhodné jezdit v zimě a v létě na různé velikosti kol, já nevím, nebo jestli to není už seřízené na tu 17` :D. Samozřejmě plecháče chci koupit menší, protože budou levnější.
Dík moc
klidně v zimě na 15" a v létě na 17", nebo naopak, je to úplně jedno... Znám plno lidí, co přes zimu jezdí na menších kolech na plecháčích a v létě mají pro parádu hezčí a větší disky. Pokud budou všechna kola a disky souhlasit s tím, co máte v techničáku, a nebudou na autě ZÁROVEŇ různé velikosti pneumatik (pokud to technický průkaz výslovně nepovoluje), tak není problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.