Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontaktuje policie majitele vozu?

Od: elias odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,

jdu se zde k Vám poradit s nemilou záležitostí. Asi měsíc zpátky, jsem cestoval autem, kde jsem bohužel neměl co dělat jako řidič. A při mém štěstí mě zastavila policejní hlídka. Jelikož mi policie asi před půl rokem zabavila řidičské opravnění( řídíl jsem pod vlivem zakázané látky) a ted jsem znovu doplatil na mou hloupost. Dobře mi tak, ale zajímá mě,jel jsem ve voze, které nemám v osobním vlastnictví. Má otázka zní, bude policie kontaktovat majitele vozidla? Nebo všechny okkolnosti budou směřovat na mě?

Děkuji Vám za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Dle mě se zajímat budou
Budou chtít vědět jak ste se k autu dostal
Pokud zjistí že vam auto někdo pučil i když vědel že máte zákaz řízení bude mit asi problém
Nebo zjistí že ste si to auto vzal bez jeho vědomí a mate problém vy

je to velmi pravděpodobné - pokud by totiž vlastník vozu úmyslně předal vozidlo někomu bez ŘP nebo dokonce se zákazem řízení, je spolupachatelem

hodnocení

3x

Velmi pravděpodobně si majitele vozidla policie přinejmenším pozve k podání vysvětlení:

z. č. 273/2008 Sb. o Policii České republiky§ 61

Podání vysvětlení

(1) Policie může požadovat potřebné vysvětlení od osoby, která může přispět k objasnění skutečností důležitých pro

a) odhalení trestného činu nebo přestupku a jeho pachatele,

a rovněž

tr. řád § 158

(1) Policejní orgán je povinen na základě vlastních poznatků, trestních oznámení i podnětů jiných osob a orgánů, na jejichž podkladě lze učinit závěr o podezření ze spáchání trestného činu, učinit všechna potřebná šetření a opatření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin, a směřující ke zjištění jeho pachatele; je povinen činit též nezbytná opatření k předcházení trestné činnosti. Pověřené orgány Vězeňské služby České republiky neprodleně informují Generální inspekci bezpečnostních sborů, jakmile zahájí takové šetření.

re4zon
hodnocení

2x
Jestli vas ztotoznili a auto nebylo kradene, tak nikdo majitele kontaktovat pravdepodobne nebude. Ale jestli jste jel se zakazem rizeni, tak mate na krku mareni vykonu uredniho rozhodnuti a to uz neni uplna sranda.

jardaa*
hodnocení

0x

Nikdo mimo ně neví, jak hluboko se do toho ponoří. Půjčitel by měl problém, kdyby věděl, že půjčuje auto někomu, kdo nemá ŘP a ještě proč. To neříkáte. Za měsíc už měli dost času ho vyslechnout. A ORV bylo předloženo?
Je to popisováno, jako byste to neřídil (cestoval jsem, jel jsem ve voze), a bude problém s tím osobním vlastnictvím.

elias
hodnocení

Ano, vozidlo jsem řídil já.

luh
hodnocení

0x

Tak to máte dost průser. Ten, co vám auto půjčil, bude policií určitě kontaktován, on nemusel ale vědět, že máte zabavené řidičské oprávnění, když vám auto půjčoval. Možná jste si to auto ale půjčil sám, bez jeho vědomí, tak to je průser druhý.

hodnocení

0x

Má otázka zní, bude policie kontaktovat majitele vozidla?
To nikdo z nás nevíme, co bude dělat policie.

Může i nemusí kontaktovat majitele vozidla.

xenofob
hodnocení

0x

podezřeni z trest. činu bude řešit policie, pokud to bude kvalifikovat jako přestupek , postoupi to spravnimu organu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]