Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roomster zapojeni svetel

Od: lubos79 odpovědí: 7 změna:
Hezky den přátelé, mám prosbu, potřebuji dočasně odpojit motorek naklápění světel, levý svetlomet, pro Roomster 07. Motorek kvílí a naklápění nefunguje, budu kupovat nový, ale rad bych ho el. odpojil, ale nevím si rady, jelikož u levého světlometů je velký svazek drátů a potřebuji mít jistotu. Pomohlo by mi i třeba nějaké schéma elektroinstalace světel, na netu hledám marně, děkuji všem za rady, s pozdravem Lubos

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

1x

Odšpuntuj si ty gumy, jako kdybby jsi měnil žárovku a najdeš motorek u paraboly. Má na sobě konekotr a ten odpojíš.

Nebudu zde radit který drát ze svazku, protože jsou prasa..ta, kteří vezmou štípačky a střihnou drát, popř dají čokolády. Vypichovák stejně nemáte na piny v tělese konektoru (to by jste se taklaicky neptal).

Takže motorek uvnitř.

lubos79
hodnocení

Šel jsem to nafotit, který přesně to je ten konektor? Příště budu chytřejší
Roomster zapojeni svetel

hodnocení

0x
Na motorku jako takovim bude konektor tak ho vycvakni
lubos79
hodnocení

Rad bych to ještě dnes stihnul, než bude tma, přidal jsem foto, můžete poradit, který konektor to je? Děkuji
gumid

Řekl bych s těmi barevnými dráty. Ty dva černé bych typnul na solenoid co ovládá stínítko dálkové/potkávací.

gumid

Nekoukáme z fotky na měnič VN pro výbojku? Motorky mívají tři černé (aspoň u 3 řady). U xenonů není náhradní díl, tak jestli není někde schovaný,

lubos79
hodnocení

Vše se zdálo být složité. Ty černé dratky když jsem odpojil, přestaly svítit dálková světla. Také mechanismus přepínání naklápění dálkových světel. Nakonec motorek naklápění je úplně vlevo dole, hrozny to přístup. Nevím, proč všechno při výrobě aut dělají tak složitě. Už abych pomalu na výměnu žárovek jezdili jsme do servisu. Dle informaci nejde motorek koupit samostatně, prodává se jen jako komplet přední svetlomet. Motorek jsem sehnal originál za skvělou cenu z havarovaného vozu funkční. Nikdy jsem nekupoval přehnaně drahé autodílů, vše se dá sehnat za více než polovinu v odpovídající kvalitě všem hezky den. Lubos

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]