Nejste přihlášen/a.
Prosím vás poraďte mi . Mám Peugeot 206 prestala mi ísť ľavá smerovka ,v kabíne signalizovala rýchlym tukanim ale žiarovka je v poriadku
Nepíšete, jestli bliká alespoň jedna žárovka na oné straně, nicméně jsou-li žárovky a pojistky OK, je to někde přerušené. Postup diagnostiky: 1) Zapnout nefunkční blinkry a měřit napětí přímo na plusovém vodiči přímo ve svítidle vedoucí k žárovce blinkru. Napětí měřit multimetrem na stejnosměrném rozsahu do 20V proti obnažené kovové části auta (tzv. kostře, obvykle je potřeba hrotem multimetru v místě kontaktu za stálého tlaku zašťárat, aby se narušila zoxidovaná vrstva a vytvořilo se dostatečné elektrické spojeni, napětí nebhde stalé, bude hopsat v rytmu blikání), když na vodiči k blinkru napětí bude 2) změřit odpor kostřící části žárovky proti kovové obnažené části auta (odpor na nejnkžším rozsahu multimetru, nebo kontinuitu, někdy zvanou "propípnutí"). Odpor by měl být skoro stený, nebo stejný, nako při přiložení hrotů multimetru k sobě, kontinuita by měla pištět. Rozpojený kotřící kontakt samozřejmě opravit. Jinak když na plusovém vodiči k blinkru napětí nebude, 3) obstarat si schéma zapojení elektroinstalace ke kknkrétnímu modelu a nejlépe i ročníku a stupni výbavy a podívat se na obvod blinkrů, kudy jde, jakou má barvu vodičů, kde se větví. V místech napojení a větveví provést opětovné měření napětí, až se dojde k místu, kde je to přerušené. Zpravidla se jedná o zřejmé závady odhalitelné pouhou optickou kontrolou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.