Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak poznám, že jsou špatné svíčky?Za poslední pul roku se mi několikrát stalo, že jsem skoro nenastartoval a jednou uplně. To se mi podařilo až druhý den. Někdy z ničeho nic\většinou když je opravdu velké horko\ to dělá problémxy
Naposledy předevčírem. Otáčím startérem, ten se točí, škrtá... ale naskočilo to až po cca 3 vteřinách a ještě k tomu dost slabě. Normálně to naskoží hned..., teď už zase startuje normálně...Zajímalo by, zdali mám dát auto zkontrolovat.
Díky moc za radu. Pavel
Pokud neškube za jízdy, tak problém nebude v zapalování, ale v dodávce/ dávkování paliva = pal. čerpadlo, čidlo teploty, klapka atd. Pak radosti jako přechodový odpor v konektoru k čidlu nebo na tištěném spoji atd. Můžeš diagnostikou načíst live data z čidel, změřit tlak paliva na liště atd., to napoví ktarým směrem pátrat..
Je potřeba uvést typ motoru.Je veliký rozdíl mezi 1.6e a 1.6 16v či 1.4 16v.Scenic obecně trpí na zapalovací cívky,u motoru 1.6e jsou dvě a zapalují vždy 2 válce najednou.Poruchy se projevují buď vynecháváním za studena,nebo špatným startem.Za jízdy už se většinou neprojeví.U 16v motorů je zapalovací lišta,také může být příčinou.Ale nejčastěji u těchto jinak spolehlivých motorů bývá problém v čidle horní úvrati,je to takový motýlek-i tak vypadá,je na dvou šroubech M6 a výměna je snadná záležitost.
ahoj, mám 1.6 16V
No, rád bych byl připravený.Jak prosímtě vypadá ten motýlek a kde bych ho našel..Jsem v autech dost laik...ale pár věci jsem si už na sceniku stihl už opravit. Napříiklad cívky...Ty jsem vyfoukal, a auto mi opět neškube... Teďka mi odešlo rádio...ale to me vubec nevadí.. Scenikem jezdím rád, uz mám druhého
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.