Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svíčky Scenic renault

Od: dfdf* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jak poznám, že jsou špatné svíčky?Za poslední pul roku se mi několikrát stalo, že jsem skoro nenastartoval a jednou uplně. To se mi podařilo až druhý den. Někdy z ničeho nic\většinou když je opravdu velké horko\ to dělá problémxy

Naposledy předevčírem. Otáčím startérem, ten se točí, škrtá... ale naskočilo to až po cca 3 vteřinách a ještě k tomu dost slabě. Normálně to naskoží hned..., teď už zase startuje normálně...Zajímalo by, zdali mám dát auto zkontrolovat.

Díky moc za radu. Pavel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

I svíčky mají obecně stanovený interval na výměnu. Osobně bych je měnil po cca 40 tis. km. Kolik mají ty tvoje najeto?

hodnocení

0x

Sviečkami to nebude,skôr to bude zapaľovacou lištou.

asd1
hodnocení

0x

Pokud neškube za jízdy, tak problém nebude v zapalování, ale v dodávce/ dávkování paliva = pal. čerpadlo, čidlo teploty, klapka atd. Pak radosti jako přechodový odpor v konektoru k čidlu nebo na tištěném spoji atd. Můžeš diagnostikou načíst live data z čidel, změřit tlak paliva na liště atd., to napoví ktarým směrem pátrat..

smutnyklaun*
hodnocení

0x

Je potřeba uvést typ motoru.Je veliký rozdíl mezi 1.6e a 1.6 16v či 1.4 16v.Scenic obecně trpí na zapalovací cívky,u motoru 1.6e jsou dvě a zapalují vždy 2 válce najednou.Poruchy se projevují buď vynecháváním za studena,nebo špatným startem.Za jízdy už se většinou neprojeví.U 16v motorů je zapalovací lišta,také může být příčinou.Ale nejčastěji u těchto jinak spolehlivých motorů bývá problém v čidle horní úvrati,je to takový motýlek-i tak vypadá,je na dvou šroubech M6 a výměna je snadná záležitost.

dfdf*
hodnocení

ahoj, mám 1.6 16V

No, rád bych byl připravený.Jak prosímtě vypadá ten motýlek a kde bych ho našel..Jsem v autech dost laik...ale pár věci jsem si už na sceniku stihl už opravit. Napříiklad cívky...Ty jsem vyfoukal, a auto mi opět neškube... Teďka mi odešlo rádio...ale to me vubec nevadí.. Scenikem jezdím rád, uz mám druhého :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]