Zdravím všechny, dnes ráno mi začalo kvílet jakoby od motorku předního levého světla. Naklápění světla vim, ze mi nejde, u pravého ano. Na styk před půl rokem mi řekli, ze motorek je k.o. Ze by se dnes probudil? Ale naklápění nejde. U vypnutí světel to přestane, u parkovacích bez zvuku, u potkavacich to kvílí. Mám Skoda Roomster 07. Děkuji za rady . S pozdravem Lubos
Jen úvaha - pokud motorek "kvílí", tak má kontakty v pohodě,ne? Jinak by nemohl vydávat kvílení. Spíš to vidím na nějaké prokluzující převody - ale můžu se mýlit.
Uvaha je dobrá ale muže kvílet i tim že diky oxidaci nema tu spravnou silu točit Ty převody sou pravdepodobnější Ja vždy začínam cestou nejmenšiho odporu tedy kontakty
Na mě to působí tak, že máš buď automatické naklápění a světlo se zaseklo v nějaké poloze a motorek se ho snaží dostat kde má být, nebo nemáš automatické, ale je nastavené jinak, než ve skutečnosti je. V obou případech je to prostě tím, že se motorek snaží pohnout světlem, kterým pohnout nejde. Nejspíš bude nutno vyměnit ten mechanismus naklápění, pravděpodobná přičina jsou zničené převody.
Pak to skutečně může dělat ten vadný motorek. Zkus ho odpojit a uvidíš.
lubos79
Xenony nemám, mám halogeny
lubos79
Dobře, zítra zkusim, diky,ale ze to dříve nedělalo, je to divné...
lubos79
Děkuji všem za rady, děla to motorek, nechám to známému v servisu rozdělat svetlomet, musí se demontovat cely nárazník a do toho se pouštět nebudu, jak se znám, vždy něco poseru, hlavně ulomim plasty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.