Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistím kdy se měnili rozvody

Od: mulanko* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den. Koupil jsem staryho golf4 a nevím kdy se naposledy dělali rozvody. Jde to nejak zjistít nebo mám zajet do servisu. Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Většinou je v motoru na deklu rozvodú nebo i jinde nalepenej štítek
Ja říkám že když se koupí auto a neni 100 procentní jistota kdo a kdy je dělal tak nechat vyměnit i s vodní pumpou
Dále oleje včetně převodovky a filtry
mulanko*
hodnocení

Výměna rozvodu vyjde na kolik cca?
feka
Co to je za motor?
Počítej 6-8 tisíc záleží na tom komu to svěříš a kde kdo koupí díly
mulanko*
hodnocení

1.6 sr benzín. Diky

Tam stojí INA i s pumpou jen 2 tisíce, to byste je asi udělat mohl.

mulanko*
20.09.19 16:02
hodnocení

Díky moc.

mak*
hodnocení

1x

Říká se, že dokud je čitelné označení na řemenu, tak nemá víc jak 30000km. No a když z něj koukají cáry, tak je nejvyšší čas ho vyměnit. Ony ani údaje v servisní knížce nebo na krytu nemusí být pravdivé. Nejlepší je se podívat, jak řemen vypadá.

mulanko*
hodnocení

Díky za odpoved

Tak tomuto bych vůbec nevěřil-kolega BXman tvrdil že měnil rozvodový řemen na BX19TRD při skoro 600 000km - POPRVÉ od výroby.řemen čitelný a čistý! Rozvodový je snad skoro vždy pod krytem a tudíž ,pokud je vše OK,tak není důvod zašpinění či odření nápisů!

Osobně jsem měnil na dvou motorech ( XUD9 a TU1M1-tam se přejížděla niorma asi 20 000km ),u třetího přítomen výměně (XU7JP4 při 270 ooo 2? 3? výměna,spíše 2) -všechny měli nápisy čitelné

hodnocení

0x

Nezjistíte. Může být vylepený štítek v motorovém prostoru nebo záznam v servisce, ale jestli je to pravda...
Další otázkou je, jestli je u starého golfu vůbec má smysl řešit. Jak dlouho si ho chcete nechat?

mulanko*
hodnocení

Nechám si ho . cca 2-3roky. Je to rok 98.

Pokud chcete ještě pár roků provozovat-investujte minimálně do nového rozvodového řemene ,ideálně vše co pod řemenem

break
hodnocení

0x
Sichr je nechat vymenit. Jednou jsem prodával starý auto a zákazník se rozčiloval , že jsem mu doporučil vyměnit rozvody, protože sám jsem neznal stav. Říkám mu, fajn, tak ti je za minutu vymenim . Nechápal...no, vezmu štítek od rozvodů, výpisu to a vylepim na čelo , spokojenej?...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]