Nejste přihlášen/a.
Jakou životnost má airbag,když mám 20ti letou vránu,abych věděl,jak hodně se mám zapřít o volant,až do něčeho nalítnu.
Snad neuvažujete o výměně Airbagu po jeho teoretické životnosti? Pak raději dejte auto do šrotu. Máte představu o ceně? A už někdo někdy lyšel o někom, kdo by řešil stáří airbagu?
Neslyšel. Těch, co to neřešili a měli možnost prošlý arrbag osobně otestovat už se asi ani nezeptám.
To je stejné, jako s padákem - taky si ještě nikdy nikdo neztěžoval, že se mu neotevřel
Tak tuhle otázku jsem si kladl u 23 let starého XJ taky (tam byl airbag ještě spouštěný mechanicky). Jediný způsob jak to zjistit bylo demontovat ho z volantu a praštit s ním o zem. Jenže pokud by byl funkční, už by pak stejně k ničemu nebyl .
To ale neznamená, že i po víc jak deseti letech je nefunkční.
Ona životnost aut je také plánovaně nižší než deset let a přesto jezdí spousta aut stáří 20+...
Možná záleží na výrobci... možná na technologii...
Dá se předpokládat, že starší typy airbagů mohou mít kratší žovotnost, než ty nové...
A nebo možná právě naopak, vzhledem k tomu jak dřív věci vydržely věčnost a dnes odcházejí po uplynutí záruky...
Každopádně u vaku bych nepředpokládal poruchu-spíše tam kde se vytváří impulz k vystřelení. jinak totéž jsem někde kdysi četl i o bezp.pásech-že by se po 10-15 letech měli vyměnit
Až do něčeho nalítnete, tak se můžete tak akorát zapírat o nebeskou bránu a bušit do ní.
Kdybyste stačil reagovat, tak se můžete vyhnout, pokud bude kde.
Vaše reakce, prodleva brzd, brzdná dráha, nebo stočit volant, A ještě si blahořečit, pokud nebudete mít stupor (čumíte a děláte nic).
Životnost bude někde uvedena (sedadla, bagy ...), pohledat, mělo by být v manálu, kde info je.
Ještě jedno, výměna se sice doporučuje, ale co by na to řekla pojišťovna při nehodě když by nereagoval?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.