Nejste přihlášen/a.
Ještě by mě zajímalo jestli se to dá popřípadě zpětně někde na úřadě zjistit, jestli se ten výkon měnil.
Buďto to bude udělané jako přestavba, tedy i se zápisem nových hodnot, nebo podvod. Přestavba se dá udělat jako tzv. typová, tedy na testech a schváleních byl už dřív někdo jiný a vy máte prohlášení o schodě s touhle přestavbou ( takto se dělá třeba LPG), když typovka neexistuje, tak si holt všechno oběháte sám, nedoplatíte se a bude to trvat věky. Podvod je konečná na ME, mají postupy, jak podvod odhalit. Tzn. vyprdněte se na to.
V TP se zapisují některé údaje o vozidle a ty nelze bez souhlasu měnit (vizte zák. č. 56/2001). Změníte, neoznámíte, přestupek, pokud se na to přijde. Jako řidič, vlastník vozidla to máte vědět. Máte na to 5 000 000?
U nás se tomu říká Odbor dopravněsprávních agend, kde se operuje s TP.
Opět říkám, nechci to dělat, jen mám pocit že se mi to stalo, tak chci vědět jestli je to možné... Mazdy co mám já se dělaly jen ve verzích 66kw a tuším 85kw, jenže já mám v TP 92kw chci vědět jestli je možné to přepsat, nebo je to nějaká jiná verze, jelikož je to z dovozu přes velkou louži
Pokud je to nějaká změna, tak bývá poznačena také ve spodní části TP, například odkaz na dokument na základě kterého se změna provedla.
kw, Jarda myslí Odbor dopravněsprávních agend, jinde to je registr vozidel. Tam jsou technici, kteří to vysvětlí dopodrobna.
Nevím tedy jak kde ,u nás je to Odbor dopravy-odd registrace vozidel ( jh.cz/... ). Ale v podstatě jak spousta lidí stále používá dávno zrušené (již neprovádí evidenci mv,ale má úplně jinou činnost) DI-Dopravní inspektorát!
Pokud je to legální úprava tak je to jak s tou změnou barvy. Provede se úprava a nový údaj se nechá zapsat do TP. Je to běžné třeba u malých motocyklů, které jsou seškrcené, aby s nima mohla jezdit osoba s určitým ŘP, ale kdo má ŘP na velkou motorku, nechá si to v servisu "otevřít" a výkon a maximální rychlost je pak legálně vyšší, ale zase už s tím nesmí jezdit ten, kdo má omezený ŘP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.