Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis hodnoty v TP

Od: kw odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
Prvně chci říct že nic takového nechci dělat, ptám se jen ze zájmu.
Když někdo nechá na na autě například předělat palivové mapy, aby auto mělo větší výkon, bude poté jen prostě mít větší výkon, přičemž v TP zůstane výkon původní, nebo se poté ten získaný výkon dá zapsat i do TP?
Například že auto má 85kw a po předělání palivových map má například 92kw, dá se udělat aby potom auto mělo v TP napsaných daných 92kw, nebo to prostě zůstane 85kw, popřípadě dá se to někde v zahraničí?
Děkuji za jakékoliv vysvětlení
doplněno 16.09.19 20:59:

Ještě by mě zajímalo jestli se to dá popřípadě zpětně někde na úřadě zjistit, jestli se ten výkon měnil.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Buďto to bude udělané jako přestavba, tedy i se zápisem nových hodnot, nebo podvod. Přestavba se dá udělat jako tzv. typová, tedy na testech a schváleních byl už dřív někdo jiný a vy máte prohlášení o schodě s touhle přestavbou ( takto se dělá třeba LPG), když typovka neexistuje, tak si holt všechno oběháte sám, nedoplatíte se a bude to trvat věky. Podvod je konečná na ME, mají postupy, jak podvod odhalit. Tzn. vyprdněte se na to.

hodnocení

0x

Hmmm, vzhledem k tomu, že hodnota kW je jedna z podstatných veličin pro výpočet pojištění, tak bych na to raději zapomněl.

kw
hodnocení

Achjo... Říkám, nemám to v plánu dělat, spíš mám pocit že to udělal předchozí majitel mého auta, proto mě to zajímá a chtěl bych vědět jestli to jde.

hodnocení

0x

Zápis změny v technickém průkazu udělá uřednice, až doložíte povolenou změnu od výrobce. Jedině výrobce to může dovoleit.

jardaa*
hodnocení

0x

V TP se zapisují některé údaje o vozidle a ty nelze bez souhlasu měnit (vizte zák. č. 56/2001). Změníte, neoznámíte, přestupek, pokud se na to přijde. Jako řidič, vlastník vozidla to máte vědět. Máte na to 5 000 000?

doplněno 17.09.19 01:29:

U nás se tomu říká Odbor dopravněsprávních agend, kde se operuje s TP.

kw
hodnocení

Opět říkám, nechci to dělat, jen mám pocit že se mi to stalo, tak chci vědět jestli je to možné... Mazdy co mám já se dělaly jen ve verzích 66kw a tuším 85kw, jenže já mám v TP 92kw chci vědět jestli je možné to přepsat, nebo je to nějaká jiná verze, jelikož je to z dovozu přes velkou louži

jardaa*

A proč se nezeptáte na ODSA nebo jak se to u vás jmenuje?

kw
hodnocení

Omlouvám se, ale netuším co ODSA je

Pokud je to nějaká změna, tak bývá poznačena také ve spodní části TP, například odkaz na dokument na základě kterého se změna provedla.

kw, Jarda myslí Odbor dopravněsprávních agend, jinde to je registr vozidel. Tam jsou technici, kteří to vysvětlí dopodrobna.

Nevím tedy jak kde ,u nás je to Odbor dopravy-odd registrace vozidel ( jh.cz/... ). Ale v podstatě jak spousta lidí stále používá dávno zrušené (již neprovádí evidenci mv,ale má úplně jinou činnost) DI-Dopravní inspektorát!

jjj
hodnocení

0x
Já jsem nechala předělat barvu na aute, a pak jsem musela valit na magistrát předělat údaj o barvě. Jen Jsem jim řekla, prosím vás, já jsem nechala auto přepravit, prepiste mi barvu ať s tím můžu jezdit a hned to bylo. Ale vy se ptáte asi na něco jinýho, s čím nemám zkušenost.

mathew
hodnocení

0x

Takže ty máš v techničáku napsáno 92Kw a chceš to předělat na kolik 85? A proč? Je k tomu nějaký rozumný důvod kromě toho, že nejsi schopen daný výkon ve tvém autě dohledat?

kw
hodnocení

Nechci nic měnit, je to prostě jen že zájmu, chci zjistit proč to tam mám

mak*
hodnocení

0x

Pokud je to legální úprava tak je to jak s tou změnou barvy. Provede se úprava a nový údaj se nechá zapsat do TP. Je to běžné třeba u malých motocyklů, které jsou seškrcené, aby s nima mohla jezdit osoba s určitým ŘP, ale kdo má ŘP na velkou motorku, nechá si to v servisu "otevřít" a výkon a maximální rychlost je pak legálně vyšší, ale zase už s tím nesmí jezdit ten, kdo má omezený ŘP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]