Dobrý den, kamarád mi povídal o mapách.cz jak je s tou jejich navigací spokojen a ja zas mluvil o navigací Google mapy viz. Obrázek. Jaký je rozdíl mezi tyto navigacemi? Děkuji
Rádci zapomněli zmínit nejdůležitější rozdíl - mapy.cz umí nejen hledat, ale především navigovat offline - bez internetu. Jinak podle mne jsou mapy.cz pro čr naprosto bezkonkurenční - databáze firem, nově počasí na trase, ceny benzínu, vyhledávání všeho (ne)možného dle filtrů. Taky jsou výborné pro turistiku i cyklo toulky.
gumid
Přesně tak, krásně jedou mapy cz i offline
tuwok115
nepřijde mi že navigace offline je nějaký benefit, přicházíte tím o podstatné informace jako jsou náhle se formující kolony před vámi na trase před kterými může online na vigace snadno varovat a navrhnout objízdnou trasu, mnohokrát už jsem toho využil poté co jsem toho asi třikrát nevyužil, nevěřil navigaci a skončil na půl hodiny v koloně, to mě vyškolilo a od tédoby doporučené objízdné trasy navigace akceptuji vždy, to je holt výhoda online přístupu. Na offline režimu navigace si dnes potrpí snad už jen generace narozená před internetem, protože tyhle "vymoženostě" neuměl ani papírový autoatlas a tak to přece nepotřebujou
No tak mapy.cz jsou právě super v ofline režimu pro cyklistiku nebo turistiku. Ne každý potřebuje zjišťovat kolony, když jede do kauflandu, snad jen když jede po D1, jinak online data nepotřebuje. Navíc ne každý potřebuje mít data v mobilu, že...
pavelpavel*
Popravdě řečeno heslo -zlaté české ručičky- stále platí. Mapy cz se docela vytáhly a mám je rád. Pracovně je využívám na očíslování domů, protože to mají sakra správně a Google ne. Dokonce i místní zamotanosti v číslech, které jsou jistě všude ve městech mají správně. Letecké fotky super. Panorama vlastní super. Mapy offline mě srazily na kolena. Netřeba jiných tam je snad všechno doslova. Za mě Mapy cz klobouk dolů. Navigace to chce vyzkoušet osobně.
Vyzkoušel jsem víc.Sygic,Google ,Mapy.cz a ještě Waze.Zůstali Mapy cz-nemají ani když nejsou staženy podklady chybu-mně vyhovují.totéž Waze-tam je ale problém s přepočtem když chci mimo trasu-stále se snaží navigovat dle původní trasy!
Rozdíl si přece nejlépe vyzkoušet..stáhněte si obě aplikace a zkoumejte.
Asi nejzásadnější rozdíl je ten, že u Google maps si můžete offline stáhnout jen výřez z mapy..u Mapy.cz si můžete stáhnout pro offline použití celý svět.
Mapy.cz mají mimo to "turistické" (a velmi dobré) mapy..Google ne.
Ale rozdílů je samozřejmě více.
houbes*
No už jsem je stáhl obě u googlu mapy mě včera zamrzla aplikace a navigovala mně o 5 min později ! Zkusím mapy.cz teď používat a vývojářům držím palce aby byli nejlepší.
Mě v Rakousku na kole i mapy.cz navigovaly se zpožděním. Odbočte ostře vpravo a já už byl pár set metrů pryč Nevím proč, možná to bylo horkem, u nás to fungovalo normálně.
K navigování vozem používám aplikace vhodnější. Mapy.cz velmi pěkně ukážou budovu podle čísla popisného i v režimu off line. Třeba v "mém" městě mi stačí najít si konkrétní dům a k němu už trefím i bez navigace. Tohle Google mapy tak dobře neumí.
Tohle je těžká otázka, nelze určit jasného vítěze. Na navigaci v autě myslím že není nejlepší ani jedna ale jasně nad nimi vítězí WAZE. Pokud chceš kvalitní turistické mapy, pak zase jednoznačně vítězí mapy.cz ... no a někde mezi tím jsou mapy googlu, ani to ani to, neurazí ani nenadchnou, jejich hlavní přidaná hodnota je vlastně jen STREETVIEW.
Osobně bych před GOOGLE i SEZNAMEM preferoval do auta navigaci WAZE - imo jednoznačně nejlepší. Ale je to jen jedna zkušenost, lépe uděláte když si ty navigace vyzkoušíte sám. Zase na turistiku, do oblastí kde třeba bude horší signál a žádná data jsou perfektní seznam mapy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.