Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2.0FSI hodně najetou koupit?

Od: ladaslav odpovědí: 13 změna:

Zdravím mám možnost koupit Octavii II 2.0 FSI služební auto za 60tis najeto 360tis. Jít do toho za ty peníze? Nejsem si jist poradíte? Co jsem vyčet, (SK) nebyl vyměněn doposud rozvodový řetěz a řemen. Předem děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Měl jsem, koupena při cca při 200 tkm, prodána před 300 tkm. Za mne je to dobrý a nedoceněný motor. Dlouhodobá spotřeba 7,5 litru, krásný lineární zátah, spotřeba oleje žádná a krom něj jsem dělal snad jen brzdy. Podle kódu motoru buď má nebo nemá přídavný kazalyzátor NOx, já měl tuším verzi BLR bez něj. Rozvody tam jsou komplikovanější, nalevo je řemen (cca 5000), napravo řetěz, který by se měl měnit i s napínákem (cca 3000). Verze bez 4x4 tuším nemají vrstvené spalování, takže můžou jezdit i na N95, i když s N98 byl motor subjektivně tišší a pružnější. Často svítí kontrolka MIL - nemá smysl řešit, před STK přes diag vymazat. S tímhle motorem navíc máte většinou lepší výbavu než jiné oktávky. Pozor na korozi. Cívky prý odcházely, v mém případě je asi už někdo udělal. Jestli je celková zachovalá a ukecal byste to na 40-50, tak ještě může dobře sloužit. Ale počítejte s tím, že už se jí pak asi nezbavíte. :)

gumid

cívky odchází k vůli neměnění opotřebovaných svíček a u těchto motorů je duležitá originální svíčka a utahovací moment, aby elektroda svíčky byla přesně mezi výfukovými ventily a nebyla otočena k jednomu z nich více. Je to v DP.

ladaslav
hodnocení

stepm®

Na těch 50tis bych to i ukecal ale co jsem měl možnost vidět tak motor hodně žere olej, k tomu spojka ko (dvojhmota) 12500Kč, ko rozvody 12500+- a to mě odradilo do toho jít. Budu hledat dál, čistě náhodně nebyla vaše 2.0FSi kombi a modrá metla? :)

ladaslav
hodnocení

gumid:

DP bych sehnal jako na O1 ale moment klíč mám také, ale to byl v té situaci ten nejmenší problém.

mathew
hodnocení

0x

To ještě jezdí?*smich* Jaký je to rok, žere to olej? Jestli jo tak bych to nebral asi ani zadarmo.

vernon
Proč by to jako nejezdilo, chytráku?

ladaslav
16.09.19 10:47
hodnocení

Rok 2006

gumid

2006 a najeto 360t? To jako fakt někdo kupuje?

hodnocení

0x

Tak pokud máte nějaký zvláštní důvod to koupit, tak si to kupte..no..

Ale jinak...dobrovolně a bez nátlaku..asi ne, což?

ladaslav
hodnocení

Chci to do rodiny sám mám vyladěnou 1.8T ale u toho si nejsem jist i když je to atmosféra. Proto se Vás ptám o to víc jsem nejistý protože z FSI nemám zkušenost jak moc žere olej jak odchází cívky atd...

hodnocení

0x

Zadarmo drahé.

ladaslav
hodnocení

Děkuji všem jen jsem se chtěl ujistit auto je černá díra.

jam*
hodnocení

0x

Koupil jsem méně najetou 4x4 a je to geniální auto. Nic tam neodchází jen tak pro nic za nic. Jediný problém je, že v servise na to koukají divně, když zjistí že to není TDI, ale nakonec se vždy nějak zorientují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]