Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám možnost koupit Octavii II 2.0 FSI služební auto za 60tis najeto 360tis. Jít do toho za ty peníze? Nejsem si jist poradíte? Co jsem vyčet, (SK) nebyl vyměněn doposud rozvodový řetěz a řemen. Předem děkuji.
Měl jsem, koupena při cca při 200 tkm, prodána před 300 tkm. Za mne je to dobrý a nedoceněný motor. Dlouhodobá spotřeba 7,5 litru, krásný lineární zátah, spotřeba oleje žádná a krom něj jsem dělal snad jen brzdy. Podle kódu motoru buď má nebo nemá přídavný kazalyzátor NOx, já měl tuším verzi BLR bez něj. Rozvody tam jsou komplikovanější, nalevo je řemen (cca 5000), napravo řetěz, který by se měl měnit i s napínákem (cca 3000). Verze bez 4x4 tuším nemají vrstvené spalování, takže můžou jezdit i na N95, i když s N98 byl motor subjektivně tišší a pružnější. Často svítí kontrolka MIL - nemá smysl řešit, před STK přes diag vymazat. S tímhle motorem navíc máte většinou lepší výbavu než jiné oktávky. Pozor na korozi. Cívky prý odcházely, v mém případě je asi už někdo udělal. Jestli je celková zachovalá a ukecal byste to na 40-50, tak ještě může dobře sloužit. Ale počítejte s tím, že už se jí pak asi nezbavíte.
cívky odchází k vůli neměnění opotřebovaných svíček a u těchto motorů je duležitá originální svíčka a utahovací moment, aby elektroda svíčky byla přesně mezi výfukovými ventily a nebyla otočena k jednomu z nich více. Je to v DP.
Na těch 50tis bych to i ukecal ale co jsem měl možnost vidět tak motor hodně žere olej, k tomu spojka ko (dvojhmota) 12500Kč, ko rozvody 12500+- a to mě odradilo do toho jít. Budu hledat dál, čistě náhodně nebyla vaše 2.0FSi kombi a modrá metla?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.