Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz zastavení

Od: neridic odpovědí: 10 změna:

Zdravím!

Právě váhám nad značkou zákaz zastavení. Co když stojím za značkou zákaz zastavení, ale mimo cestu tzn. na trávě vedle silnice? Je to taky přetupek?

Díky!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud je to pořád silniční pozemek, je to také přestupek - §27, odst.1, písm.r) zák. č. 361/2000Sb. Na svém pozemku si jinak parkovat teoreticky můžete, kde chcete, na pozemcích ostatních majitelů apriori nesmíte, pouze se souhlasem majitele pozemku. A pozor! Pokud vám kdekoli zjistí únik oleje, paliva a pod, opět to bude minimálně přestupek.

hodnocení

1x

Kdysi jsem zaplatil u nás ve městě pokutu, že jsem stál dvěma koly na trávě. Asi bude záležet kde to bude. Možná mimo obec by to nemuselo vadit. Záleží na situaci. Třeba to někdo ještě upřesní.

jirib
hodnocení

0x
Pokuď je tráva(pozemek) vaše,můžete tam mít stát třeba tank...

hodnocení

0x

Myslím, že to není přestupek podle dopravních předpisů - nejedná se o komunikaci, ale jde o přestupek, pokud stojíte na veřejném pozemku na trávě. U nás policie udělovala za stání na trávě pokuty. Pokud to je ale soukromý pozemek, žádný přestupek by to neměl být.

jardaa*

Myslet v takovém příadě je ptákovina, zde se musí vědět, co je čí. Na veřejném se nemůže a soukromé ano? Představte si, že je u nás rovnost vlastnictví.
Na parkování jsoou parkoviště. Přijďte parkovat na mé ... Nešiřte bludy, smažte se.

Pokud to je ale jeho pozemek třeba u plotu, proč by tam nemohl parkovat? Může si ho klidně i oplotit, ne / asi s povolením/? Nepochopil jste moji odpověď. pokud to není jeho pozemek, třeba by taky mohl být s majitelem pozemku domluvený a mít tam parkování od něho povolené. Když budete mít dům v řadě s dalšími bez vjezdu,před domek vlastní pás trávníku, kde budete parkovat? V dotazu nebylo, že pozemek je jiného vlastníka než jeho. Proč by potom měl platit pokutu? To byste potom nemohl parkovat ani na vlastní zahradě, jsou i takoví. Jestli s tím máte opačnou zkušenost, prosím, vysvětlete.

Ještě prosím o vysvětlení, proč a kde se mám smažit, s tím jsem se ještě nesetkala.

mathew
hodnocení

0x

Záleží čí ta tráva je. Pokud města tak to bude zábor veřejného prostranství za což je obvykle 200-300,- ale můžou vám k tomu přičíst ten zákaz zastavení a napařit vyšší pokutu takže klidně 1000,-. Nemůžete to strčit někam jinam? Na zákazu zastavení totiž obvykle nikdo při smyslech neparkuje to to radši hodí na jiné nelegální místo, které ale tak nebije do očí...

jardaa*
hodnocení

0x

Co je komunikací je v normě,silniční pozemek, i součást a příslušenství komunikace. Vedle silnice bývá příkopa.
A to zatravněné je cizí vlastnictví, že? Takže 0.

mak*
hodnocení

0x

Ano je. Ale není to nedodržení zákazu zastavení, ale nedovolený zábor veřejného prostranství. Značky platí jen na pozemních komunikacích.

hodnocení

0x

Ano, jistě je to přestupek.(pokud jsem Vás pochopil správně)

Dejte přesné GPS místa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]